Horká chuť čokolády jemne splýva s mliekom a smotanou a navodzuje pocit eufórie.
Čokoládová pena
suroviny
- 200 g kvalitnej horkej čokolády
- 1 dl mlieka
- 2 vajcia
- 400 g šľahačkovej smotany
- 180 g cukru
Vajíčka rozbite, oddeľte žĺtka od bielkov. Bielky potom vyšľahajte s cukrom na nadýchanú penu. Vo vodnom kúpeli roztopte čokoládu, pridajte žĺtky z dvoch vajec a mlieko. Zmes ohrejte, nesmie však vrieť. Zľahka primiešajte do čokoládovej zmesi penu z bielkov. Vyšľahajte smotanu na šľahanie a primiešajte do zmesi. Naplňte do pohárov a nechajte v chladničke stuhnúť pred podávaním 24 hodín. Pred servírovaním ozdobte postrúhanou čokoládou.
Tip: Na zvýraznenie chuti môžete pridať do peny pár kvapiek vanilkovej esencie a lyžicu pomarančového likéru. Čokoládová pena sa dá ozdobiť nielen čokoládovými, ale aj mandľovými alebo kokosovými lupienkami.