Nenadarmo sa jahodám hovorí Venušine plody. Boli obľúbeným ovocím milencov už v staroveku. V kombinácii s kvalitným syrom sa výborne hodia k vychladenému sektu alebo šampanskému na pozdvihnutie nálady.
Jahody s kozím syrom
suroviny
- 200 g čerstvých jahôd
- 200 g kozieho syra
- čierne korenie
- trochu portského vína
- lístky medovky na ozdobenie
Jahody umyte, očistite, nakrájate na polovičky alebo na štvrtiny, podľa veľkosti plodov. Syr nakrájajte na drobné kocky a premiešate s jahodami. Trochu okoreňte čiernym korením. Pokvapkajte portským vínom a podávajte ozdobené lístkami medovky.
Tip: Namiesto kozieho syra môžete použiť aj feta syr alebo syr brie. Portské víno môžete nahradiť šťavou z čerstvého pomaranča.