SME

Španielska paella

Morské plody sú odpradávna považované za účinné afrodiziakum.

(Zdroj: Fotolia.com)

Toto je obľúbený recept spisovateľky Isabelly Allendeovej, ktorá ho použila vo svojej knihe Afrodita, venovanej gurmánstvu a erotike. Majú lahodnú chuť, ktorá stimuluje zmysly, a obsahujú množstvo vitamínov, bielkovín a minerálnych látok, ktoré prospievajú telu.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Španielska paella

suroviny

  • 350 g morských podov podľa chuti
  • pár ušlí slávok na ozdobu
  • 200 g bielej ryže
  • menší hrniec rybieho alebo zeleninového vývaru
  • 1 veľká paradajka
  • 3 PL olivového oleja
  • kurkuma
  • soľ
  • šafran
  • mletá papika
  • 1 menšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku

Poduste na panvici na olivovom oleji cibuľu do sklovita. Pozor, nesmie vám zhnednúť. Pridajte korenie a poduste ešte minútku. Pridajte plody mora, pokrájanú paradajku a nadrobno posekaný cesnak. Poduste za stáleho miešania ďalších päť minút. Zalejte vývarom a keď začne vrieť, pridajte ryžu. Na miernom ohni varte, kým ryža nezmäkne. Slávky uvarte zvlášť vo vývare. Pri varení sa krásne otvoria. Pri servírovaní nimi ozdobte paellu.

SkryťVypnúť reklamu

Tip: Ak si chcete recept trochu vylepšiť, môžete v ňom použiť aj kvalitné biele víno, ktoré sa pridáva do paelly chvíľu pred dovarením. Pravá paella sa servíruje priamo z panvice. Ak z nej budete ujedať vo dvojici, môže to byť veľmi romantické.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tisíce ľudí sa tešia z vyšších platov
  2. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  3. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  4. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  5. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  6. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  7. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  8. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 447
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 630
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 413
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 462
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 6 048
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 648
  7. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 555
  8. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody 4 108
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Pre recept na tiramisu kliknite na obrázok.

Ako využiť mascarpone v dezertoch a koláčoch a čím ho nahradiť v receptoch.


redakcia SME ženy 2

Odborníci radia, na čo si dať pozor.


1

Kuskus je jednoduchý na prípravu.


a 1 ďalší 1
Hlivu môžete skombinovať s kyslou smotanou.

Trinásť nápadov na recepty z hlivy.


redakcia SME ženy
reklama
SkryťZatvoriť reklamu