Špenátové rizoto
suroviny
- 250 g ryže
- 500 g čerstvého alebo mrazeného špenátu
- 1 cibuľa
- 1 l zeleninového vývaru
- olivový olej
- parmezán
- maslo
- bazalka
- soľ, mleté čierne korenie
Nadrobno pokrájanú cibuľu jemne opečte na oleji a troške masla dosklovita. Pridajte opláchnutý špenát, podlejte vývarom a chvíľu povarte, kým sa zo špenátu neodparí voda a nezmenší objem. Potom pridajte ryžu, osoľte, okoreňte a postupne podlievajte vývarom, kým ryža nezmäkne a nezíska krémovú konzistenciu. Odstavte z ohňa, vmiešajte postrúhaný parmezán a trochu masla. Ozdobte bazalkou.
Tip: Ak na svojom tanieri radšej uprednostňujete mäso, vyskúšajte kombináciu s kuracím mäsom. Špenát sa tiež výborne chuťovo dopĺňa s hubami. Ak chcete rizoto obohatiť o tieto prísady, pridajte ich na panvicu pokrájané nadrobno spolu so špenátovými listami, opečte a potom postupne duste spolu s ryžou.