Tekvicové rizoto

Tekvica je povinnou súčasťou jesennej kuchyne. Vyskúšajte ju v rizote.

(Zdroj: Fotolia.com)

Tekvicové rizoto

suroviny

  • 1 tekvica
  • 1 cibuľa
  • 300 g ryže
  • maslo
  • 1,5 l kuracieho vývaru
  • biele víno
  • parmezán
  • soľ, mleté čierne korenie

Na panvici rozpustite maslo, pridajte nadrobno pokrájanú cibuľu, jemne opečte dosklovita. K tomu pridajte na kocky pokrájanú tekvicu a opekajte 10 minút. Pridajte ryžu, podlejte troškou vína a miešajte 2 až 3 minúty, kým sa víno neodparí. Potom postupne podlievajte vývarom a varte, kým sa ryža neuvarí. Vmiešajte parmezán, osoľte a okoreňte podľa chuti.

Tip: Ak chcete, aby malo rizoto krásnu žltú farbu, ochuťte ho štipkou šafránu. Pri servírovaní ho môžete dozdobiť väčšími opečenými plátkami tekvice alebo pečenými gaštanmi.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Počuli ste už o integrovane pestovanej zelenine?
  2. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť
  3. Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.
  4. Štefánka by Pulitzer
  5. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  6. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  7. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  8. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  9. Šanca pre mladé talenty z oblasti umenia, vedy či športu
  10. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online
  1. Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.
  2. Štefánka by Pulitzer
  3. Počuli ste už o integrovane pestovanej zelenine?
  4. Konferencia - EU support for research
  5. Slovensko má zasiahnuť robotizácia
  6. Viete, aké sú najlepšie možnosti sporenia pre mladých?
  7. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  8. Hitem jsou cyklopočítače Mio - pro zábavu i výkon
  9. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  10. Ako založiť spoločnosť v Rakúsku
  1. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť 18 045
  2. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu 14 210
  3. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny 13 192
  4. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku 9 818
  5. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma 6 339
  6. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť 4 915
  7. Čo sa stalo s mojimi úsporami v druhom pilieri? 4 139
  8. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online 4 053
  9. Na dôchodok si možno sporíte zle. Šesť zásad správneho šetrenia 3 702
  10. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime 3 409

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Rok po vražde: Bojím sa, čo sa deje a čo bude nasledovať

Ako sa zmenilo Slovensko. A zmenilo sa vôbec nejako?

Dobré ráno

Špeciálny podcast: Pred rokom zavraždili Jána a Martinu

Špeciálne vydanie podcastu k roku po vražde.

KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

V starých koľajach toho zostáva a beží priveľa

Obísť Smer sa stále zdá nemožné.

Neprehliadnite tiež

Neviete zaspať? Pustite si hučanie fénu alebo zvuk maternice

Po bielom šume prichádza ružový aj hnedý.

Stĺpček Osmelené

Hnevám sa. A to je dobré

Ak potláčame hnev, zanechá spúšť nielen v nás.

Michaela Žureková

Príbeh, v ktorom si van Gogh neodrezal ucho, ale kus srdca

Prehľad textov z prílohy Sex a vzťahy. Téma: samota.

Vincent van Gogh: Dr. Paul Gachet, 1890
Ilustračné foto.