Hubový koláč

Vytrvalo hľadané, poctivo zbierané či jednoducho kupované. Nech ich získate akokoľvek, huby sú vždy top.

(Zdroj: Fotolia)

Hubový koláč
Suroviny na 4 porcie

  • 1 balenie krehkého cesta
  • 200 g tvrdého syra
  • 300 g húb
  • 1 menšia cibuľa
  • 2 plátky masla
  • 300 ml šľahačkovej smotany
  • 3 veľké vajíčka
  • rasca
  • soľ, mleté čierne korenie
  • bylinky

Rúru predhrejte na 200 stupňov. Syr nastrúhajte, huby a cibuľu očistite a rozkrájajte. Cesto vyvaľkajte podľa veľkosti formy alebo ho prstami do formy jednoducho natlačte. Nezabudnite podvihnúť okraje a popichať dno vidličkou. Prázdny korpus krátko predpečte.

Seriózne zoznámenie
Všetko ide ľahšie, keď ste na to dvaja
Nájdite skutočný vzťah na dvaja.sme.sk, serióznej zoznamke od SME.
dvaja_varenie.jpg

Na panvici rozohrejte maslo a orestujte na ňom cibuľu a rascu. Pridajte huby, osoľte, okoreňte a krátko poduste. Plnku navrstvite na korpus. Na záver rozšľahajte vajíčka so smotanou a nastrúhaným syrom a koláč zalejte. Povrch dosoľte a okoreňte. Pečte asi 25 minút dozlatista. Pred servírovaním môžete pridať bylinky alebo kyslú smotanu.

Tip: Aj keď je strúhaný syr v zálievke, na koláč môžete navrstviť iný typ plesňového alebo kozieho syra alebo plátky sladkých hrušiek. Namiesto krehkého cesta môžete skúsiť i pizzové alebo lístkové.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Počuli ste už o integrovane pestovanej zelenine?
  2. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť
  3. Štefánka by Pulitzer
  4. Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.
  5. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  6. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  7. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  8. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  9. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online
  10. Šanca pre mladé talenty z oblasti umenia, vedy či športu
  1. Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.
  2. Štefánka by Pulitzer
  3. Počuli ste už o integrovane pestovanej zelenine?
  4. Konferencia - EU support for research
  5. Slovensko má zasiahnuť robotizácia
  6. Viete, aké sú najlepšie možnosti sporenia pre mladých?
  7. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  8. Hitem jsou cyklopočítače Mio - pro zábavu i výkon
  9. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  10. Ako založiť spoločnosť v Rakúsku
  1. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť 18 023
  2. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu 14 208
  3. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny 13 180
  4. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku 9 851
  5. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma 6 339
  6. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť 4 908
  7. Čo sa stalo s mojimi úsporami v druhom pilieri? 4 134
  8. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online 4 065
  9. Na dôchodok si možno sporíte zle. Šesť zásad správneho šetrenia 3 750
  10. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime 3 407

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Rok po vražde: Bojím sa, čo sa deje a čo bude nasledovať

Ako sa zmenilo Slovensko. A zmenilo sa vôbec nejako?

Dobré ráno

Dobré ráno: Pred rokom zavraždili Jána a Martinu

Špeciálne vydanie podcastu k roku po vražde.

KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

V starých koľajach toho zostáva a beží priveľa

Obísť Smer sa stále zdá nemožné.

Neprehliadnite tiež

Neviete zaspať? Pustite si hučanie fénu alebo zvuk maternice

Po bielom šume prichádza ružový aj hnedý.

Stĺpček Osmelené

Hnevám sa. A to je dobré

Ak potláčame hnev, zanechá spúšť nielen v nás.

Michaela Žureková

Príbeh, v ktorom si van Gogh neodrezal ucho, ale kus srdca

Prehľad textov z prílohy Sex a vzťahy. Téma: samota.

Vincent van Gogh: Dr. Paul Gachet, 1890
Ilustračné foto.