SME

Rizoto s hubami a hráškom

Jemne krémové a šťavnaté. Také je hubové rizoto s jemnou smotanou a parmezánom.

(Zdroj: Fotolia)

Rizoto s hubami a hráškom
suroviny na 4 porcie

  • 300 g šampiňónov
  • 150 g mrazeného hrášku
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 300 g ryže (Arborio)
  • 350 ml bieleho vína
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 150 ml smotany na varenie
  • 30 g masla
  • parmezán
  • soľ, mleté čierne korenie

Huby, cibuľu a cesnak očistite a rozkrájajte podľa chuti na plátky alebo malé kocky. Na polovici masla osmažte cibuľu dozlatista, pridajte zvyšné maslo, cesnak a huby a restujte asi tri minúty. Prisypte ryžu, krátko opečte a podlejte vínom. Po krátkom odparení stiahnite teplotu na najslabší stupeň. Za občasného miešania skontrolujte, ďalej po naberačkách prilievajte vývar, až kým nie je ryža uvarená. Na záver pridajte do rizota hrášok, soľ, korenie a smotanu na varenie. Krémové rizoto odstavte a primiešajte do neho strúhaný parmezán.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Tip: Pred servírovaním dozdobte petržlenovou vňaťou alebo tymianom. Môžete pridať i nastrúhaný muškátový oriešok. Mimo sezóny môžete použiť i sušené huby, ktoré po prepláchnutí povaríte vo vývare, ktorý po scedení použijete do rizota.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  2. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  3. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  4. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  5. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  7. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 97 917
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 084
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 781
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 462
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 013
  6. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 266
  7. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 4 920
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 808
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Kuskus je jednoduchý na prípravu.


a 1 ďalší 1
Hlivu môžete skombinovať s kyslou smotanou.

Trinásť nápadov na recepty z hlivy.


redakcia SME ženy

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s darčekom.


redakcia SME ženy
Simona Mištíková

Riaditeľka PR agentúry a lektorka soft skills.


6
reklama
SkryťZatvoriť reklamu