SME

Rizoto s hubami a hráškom

Jemne krémové a šťavnaté. Také je hubové rizoto s jemnou smotanou a parmezánom.

(Zdroj: Fotolia)

Rizoto s hubami a hráškom
suroviny na 4 porcie

  • 300 g šampiňónov
  • 150 g mrazeného hrášku
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 300 g ryže (Arborio)
  • 350 ml bieleho vína
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 150 ml smotany na varenie
  • 30 g masla
  • parmezán
  • soľ, mleté čierne korenie

Huby, cibuľu a cesnak očistite a rozkrájajte podľa chuti na plátky alebo malé kocky. Na polovici masla osmažte cibuľu dozlatista, pridajte zvyšné maslo, cesnak a huby a restujte asi tri minúty. Prisypte ryžu, krátko opečte a podlejte vínom. Po krátkom odparení stiahnite teplotu na najslabší stupeň. Za občasného miešania skontrolujte, ďalej po naberačkách prilievajte vývar, až kým nie je ryža uvarená. Na záver pridajte do rizota hrášok, soľ, korenie a smotanu na varenie. Krémové rizoto odstavte a primiešajte do neho strúhaný parmezán.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Tip: Pred servírovaním dozdobte petržlenovou vňaťou alebo tymianom. Môžete pridať i nastrúhaný muškátový oriešok. Mimo sezóny môžete použiť i sušené huby, ktoré po prepláchnutí povaríte vo vývare, ktorý po scedení použijete do rizota.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Na Slovensku sú lídrom. Málo sa u nás stavia
  2. Vyskúšal som si prácu výčapníka. Toto vám nepovedia
  3. Na toto by ste sa mali vo svojej obľúbenej krčme opýtať
  4. Prvý mobil: míľnik dôvery medzi rodičom a dieťaťom
  5. Ako prežije váš biznis? Rozhodnú tieto 3 kroky
  6. Hodnotenie profesionála: Maldivské rezorty do hodiny od letiska
  7. Na potulkách chuťami: od zemiakov po syry, všetko je doma
  8. Rozvrh hodín s kalendárom prázdnin v denníkoch SME a Korzár
  1. Po mape s EUROVIA SK: Objavujeme Spiš a Gemer
  2. Ako prežije váš biznis? Rozhodnú tieto 3 kroky
  3. Nie je to len ihrisko: V K Parku deti opäť nájdu radosť z pohybu
  4. Hodnotenie profesionála: Maldivské rezorty do hodiny od letiska
  5. Jesenné tvorenie pre krajší domov aj nápaditý šatník
  6. Na Slovensku sú lídrom. Málo sa u nás stavia
  7. AL-AUTO dokazuje, že špičkový autoservis môže byť women-friendly
  8. Naši starí rodičia si peniaze zakopávali do zeme
  1. Vyskúšal som si prácu výčapníka. Toto vám nepovedia 6 275
  2. Tichá epidémia bolesti chrbta: Dostupná pomoc pre tisíce ľudí 6 253
  3. Na toto by ste sa mali vo svojej obľúbenej krčme opýtať 6 008
  4. Z čašníkov majiteľmi top hotelov: Stavili na lokálnosť a luxus 5 764
  5. Na začiatku ledva naškrabali 700 eur, dnes majú miliónové tržby 4 849
  6. Prvý mobil ako skúška dôvery medzi rodičom a dieťaťom 4 424
  7. Čo urobiť, keď sa na stene objaví trhlina? Farba ju nezachráni 3 870
  8. Srí Lanka, Thajsko, Japonsko. Kde vás Ázia prekvapí najviac? 2 994
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Matúš Radusovsky: Nie je med ako med: v rozmanitosti sa skrýva jeho sila
  2. Zdravotní Klauni: Zdravotná klaunka: Keď si nasadíme na tvár červený nos, pozeráme sa na svet inak
  3. Janka Bittó Cigániková: Klamstvá o interrupciách. Naleteli ste aj vy?
  4. Andrea Podešvová: Je nevera vždy zrada, alebo niekedy len volanie o pomoc?
  5. Tomáš Mikloško: 8 prekvapivých faktov o vzťahoch, ktoré zmenia váš pohľad na lásku
  6. Zdravotní Klauni: Otec, bezpečný prístav dieťaťa v nemocnici
  7. Tomáš Mikloško: 11 vecí, ktoré ničia naše vzťahy – a ako to zmeniť
  8. Tomáš Mikloško: Ako (ne)cítiť svoje emócie
  1. Pavol Návrat: Žiadosť občanov Slovenskej republiky o zlúčenie s Českou republikou 63 401
  2. Rado Surovka: Matovičove bomby sú späť 12 148
  3. Radoslav Záhumenský: Rozhľadňa, ktorú takmer nikto nepozná, a pritom z nej Malá Fatra ukazuje svoju pravú krásu! 9 288
  4. Monika Albertiová: SLOVENSKOOO! A je to tu! Nenávisť a tuposť 7 736
  5. Daniel Guľaš: Svetový šašo 6 487
  6. Tomáš Csicsó: Ako školy vyberajú výpalné od študentov 6 104
  7. Ján Valchár: Ešte jeden večerný blog 4 980
  8. Rudolfa Vallová: Hrmelo už dávno, no Booking.com sa neobával 4 325
  1. Marcel Rebro: Drony ako oči a zbraň pechoty: Reportáž z bojových pozícií AZOV
  2. Roman Kebísek: Clementisová: Po poprave manžela jeho popol vysypali do stoky
  3. Věra Tepličková: Má to ťažké Kamenický...
  4. Věra Tepličková: ... a voľ nebyť, ako byť otrokom
  5. Igor Pogány: Nano Banana: Nová AI od Google premení vaše fotky na realitu (a splní sny)
  6. Marian Nanias: Jadrové zariadenia, doteraz použité na Mesiaci.
  7. Post Bellum SK: Začiatok konca pre desaťtisíce slovenských Židov: 9. september 1941
  8. Radko Mačuha: Pre Ficových šimpanzizantov.
reklama
SkryťZatvoriť reklamu