SME
Utorok, 26. január, 2021 | Meniny má TamaraKrížovkyKrížovky

Šalát z pečenej tekvice

Jeseň je pomaly, ale isto tu. Nezabudnite na tekvicové recepty.

(Zdroj: Fotolia)

Šalát z pečenej tekvice
suroviny na 4 - 6 porcií

  • 1/2 malej tekvice (maslová alebo hokkaido)
  • 1 - 2 červené cibule
  • niekoľko cherry paradajok
  • olivový olej
  • 2 - 3 PL sezamových semien
  • čerstvý listový alebo hlávkový šalát
  • muškátový oriešok
  • soľ, mleté čierne korenie

Na zálievku:

  • 3 PL medu
  • 3 PL balzamikového octu
  • 2 PL olivového oleja

Rúru predhrejte na 200 °C, tekvici vyberte semienka, ošúpte ju a pokrájajte na kocky. Dajte do rúry na plechu vystlatom papierom na pečenie, pokvapkajte olivovým olejom a ochuťte soľou a čiernym korením. Pečte asi 20 minút, potom na povrch rozmiestnite dve lyžice sezamových semien a pečte ešte asi päť minút. Medzitým očistite a rozkrájajte cibuľu, paradajky a šalát. Zmiešajte suroviny na zálievku, podľa potreby ich dajte na chvíľu do mikrovlnky, aby sa med rozpustil. Zeleninu v miske osoľte, okoreňte, zmiešajte s tekvicou, na povrchu pokvapkajte zálievkou a posypte zvyšným sezamom a muškátovým orieškom.

Skryť Vypnúť reklamu

Tip: Namiesto sezamu môžete použiť i píniové oriešky. Do zálievky môžete pridať i prelisovaný cesnak, ktorý zmierni sladkosť tekvice a medu.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  3. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  4. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  5. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  6. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  8. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  9. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  10. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  3. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  4. Budovanie zelenej značky
  5. Arval Slovakia: Spoliehajú na nás firmy z kľúčových sektorov
  6. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  7. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  8. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  9. Operatívny lízing zmierni dopady krízy na váš biznis
  10. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 42 816
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 23 933
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 15 941
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 9 172
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 722
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 8 638
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 496
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 401
  9. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 391
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 249
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Daniel Lipšic.

Krajniak a Lipšic sa poznajú dekády.

9 h

Má jeden z kandidátov aj špeciálne zaobchádzanie?

6 h

Neprehliadnite tiež

Na aféru so šéfom tvrdo doplatila.

11 h
Zuzana Guzmická

Guzmická hovorí o tom, čo robiť, keď dieťa nechce spať.

24. jan

Lahodne jemné, voňavé, sladké a zároveň chladivo osviežujúce. Také je tiramisu...

18. aug
Amanda Gormanová

Jej knihy sú vypredané.

22. jan