Pečené korenisté jablká
suroviny na 4 porcie
- 4 jablká
- 50 g masla
- 1 PL hnedého cukru
- 1 ČL korenie podľa chuti (mleté nové korenie, mletá škorica, mletý zázvor, práškové čili alebo zmes voňavého perníkového korenia)
Jablká umyte a vyberte im jadrovníky. Rozkrájajte ich na plátky. Na panvici rozpustite maslo a uložte na ňu plátky jabĺk. Posypte zmesou cukru a korenia podľa chuti a nálady a opečte niekoľko minút z každej strany tak, aby sa vytvorila jemná karamelová glazúra. Na sladko servírujte so sušienkami a šľahačkou alebo na slano k pečenému mäsu.
Tip: Jablká môžete pripraviť i na grilovacej panvici, ktorá na nich zanechá dekoratívne pásy. Ak chcete viac omáčky podlejte ich citrónovou šťavou.