Rýchla hrušková torta
suroviny na viac porcií
- 50 g práškového cukru
- 100 g hladkej múky
- štipka prášku do pečiva
- 4 vajíčka
- 1 PL kakaa
- 40 g rozpusteného masla
- 5 hrušiek
- čokoládová poleva
Rúru predhrejte na 180 stupňov, tortovú formu vymažte a vysypte múkou. Vyšľahajte vajíčka s cukrom na najvyššom stupni šľahača, kým sa ich objem nestrojnásobí. Postupne primiešavajte dvakrát preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec primiešajte roztopené, ale vychladnuté maslo. Cesto vlejte do formy a rozmiestnite a vtlačte do neho hrušky, pečte 35 - 40 minút. Vychladnutý korpus prelejte čokoládovou polevou.
Tip: Hrušky môžete ponechať celé. Ak vám prekážajú jadrovníky vyrežte ich, ale hrušky ponechajte vcelku, aby pekne trčiace v torte vynikli.