Zapekané marinované hrušky s chrumkavou posýpkou

Drobné i exotické ovocie ide bokom. Využite sezónu hrušiek do každého dezertu.

(Zdroj: Fotolia)

Zapekané marinované hrušky s chrumkavou posýpkou
suroviny na 4 - 6 porcií

Na hrušky:

  • 4 zrelé, ale tvrdé hrušky
  • 1 - 2 celé škorice
  • klinčeky
  • 1 šálka jablčného cideru (poprípade muštu či džúsu)
  • 2 šálky muškátového vína

Na posýpku:

  • 1/2 šálky strúhanky
  • 1/2 šálky hladkej múky
  • 1/2 šálky mletých alebo sekaných orechov
  • 1/2 šálky ovsených vločiek
  • 1 ČL mletej škorice alebo perníkového korenia
  • 80 - 100 g masla
  • 1/2 šálky hnedého cukru

Hrušky ošúpte a vložte ich do hrnca. Pridajte celú škoricu, klinčeky, zalejte muštom, vínom a dolejte vodou tak, aby boli hrušky čo najviac ponorené v tekutine. Priveďte do varu, krátko povarte a odstavte. Hrušky nechajte marinovať, kým nevychladnú. Rúru predhrejte na 200 stupňov. Malé zapekacie misky vymastite a vysypte strúhankou. Do stredu umiestnite celé alebo rozkrájané hrušky. Všetky suroviny na posýpku zmiešajte najlepšie v robote so sekacím nožom. Vzniknutú zmes navrstvite okolo alebo na povrch hrušiek. Zapekajte 20 - 30 minút podľa požadovanej chrumkavosti a hnedosti. Servírujte horúce.

Tip: Ak máte posýpku veľmi sypkú, nemusíte pridávať ďalšie maslo, trošku ju navlhčite vývarom z hrušiek. Dezert môžete zapiecť i z rozkrájaných hrušiek vo veľkej spoločnej miske ako crumble. Horúci dezert vynikne s roztápajúcou sa vanilkovou zmrzlinou.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Zľava 3000 € na 3-izbové byty v Jarabinkách
  2. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  3. Atraktívnejšie učenie vďaka digitálnym technológiám
  4. Aký vplyv by mal konflikt v Kórei na vaše investície?
  5. JUDr. Barbora Sabó: Dobrý maklér šetrí čas, peniaze i nervy!
  6. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  7. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  8. Rastie nám pokrivená generácia?
  9. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  10. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  1. Atraktívnejšie učenie vďaka digitálnym technológiám
  2. Aký vplyv by mal konflikt v Kórei na vaše investície?
  3. Zľava 3000 € na 3-izbové byty v Jarabinkách
  4. JUDr. Barbora Sabó: Dobrý maklér šetrí čas, peniaze i nervy!
  5. Detské zúbky sú veda
  6. Štartujú jesenné módne dni v Poluse
  7. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  8. Rastie nám pokrivená generácia?
  9. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  10. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  1. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku 14 101
  2. Rastie nám pokrivená generácia? 8 719
  3. Intímna hygiena – celoročná záležitosť 3 160
  4. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 2 677
  5. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 1 854
  6. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 295
  7. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji 1 241
  8. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 1 031
  9. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba 1 003
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky 537

Hlavné správy zo Sme.sk

KOMENTÁRE

Nesledujeme mohutnú wagnerovskú operu, skôr reláciu o varení

Každý bude trochu nespokojný.

Neprehliadnite tiež

Vedkyňa, ktorá skúma ľudskú sexualitu: Žiarlivosť je obranný mechanizmus, načúvajme jej

Kateřina Klapilová tvrdí, že v laboratóriu je oveľa ťažšie vzrušiť ženy než mužov.

Ako vám pri pôrode môže pomôcť dula a kedy sa pre ňu rozhodnúť?

Prítomnosť duly pri pôrode dokázateľne znižuje percento cisárskych rezov.

Návrhári o ekológii v móde: Je trvalá udržateľnosť budúcnosťou?

Desať známych mien slovenskej módy prezradilo, čo si myslia o ekologickom módnom biznise.