SME
Nedeľa, 13. jún, 2021 | Meniny má AntonKrížovkyKrížovky

Cuketové placky

Milión podobných receptov a predsa vždy nová chuť. Súste ochutnať aj tento.

(Zdroj: Fotolia)

Cuketové placky
suroviny na 4 - 6 porcií

  • 500 g cukety
  • 1 cibuľa alebo pór aj s vňaťou
  • 1 väčšie vajíčko
  • 4-5 PL špaldovej múky
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • sušené bylinky podľa chuti (majorán, oregano, rozmarín, tymian....)
  • čerstvá petržlenová vňať
  • celá rasca
  • mleté čierne korenie, soľ
  • tuk na smaženie

Cuketu umyte a nastrúhajte na hrubšie pásy. Cibuľu rozkrájajte a primiešajte k cukete. Osoľte a nechajte odstáť. Keď už pustila šťavu, pridajte vajíčko, múku, bylinky, korenie a soľ podľa chuti. Na panvici rozohrejte olej alebo masť a lyžicou ukladajte kôpky cesta. Upečte z obidvoch strán dozlatista. Hotové placky odkladajte na papierové obrúsky, aby ste ich zbavili prebytočného tuku. Servírujte tak za tepla, ako za studena. Výborne vyniknú s hrubozrnnou horčicou alebo tvarohom, či namrveným syrom balkánskeho typu.

Skryť Vypnúť reklamu

Tip: Keď cuketu nastrúhate nahrubo, placky získajú úplne inú chuť, ako keď ju rozmixujete dohladka. Po nasolení môžete prebytočnú šťavu zliať preč a získate hustejšie cesto. Cesto môžete upiecť i vcelku ako klasickú haruľu. Pridať doň môžete i prášok do pečiva a získate nadýchané zeleninové lievance.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  2. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  3. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  4. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány?
  5. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie
  7. Od zmesi plynov po sofistikovanú kvapalinu
  8. 4 veci, ktoré potrebujete vedieť o bezpečnosti elektromobilov
  9. Počuli ste už o zelenej hypotéke? Ušetríte s ňou až trikrát
  10. Tipy a triky na spracovanie letného ovocia
  1. Ako kedysi vyzerali bratislavské mýta? Bol tam cintorín aj sady
  2. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  3. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  4. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  5. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány?
  6. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  7. Prešovský McDonald’s podržal zamestnancov počas pandémie
  8. Hrajte futbal ako Valábik! Lopty rozdáva po celom Slovensku
  9. Medzi zateplením minerálnou vlnou a PUR penou sú veľké rozdiely
  10. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie
  1. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 10 255
  2. Počuli ste už o zelenej hypotéke? Ušetríte s ňou až trikrát 8 595
  3. Dnes ma živí instagram, hovorí bývalá tanečníčka Katarína Jakeš 8 542
  4. 4 veci, ktoré potrebujete vedieť o bezpečnosti elektromobilov 8 430
  5. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 8 095
  6. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 7 942
  7. Tostov palác - moderné bývanie s atmosférou historických Košíc 7 739
  8. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 7 542
  9. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 6 999
  10. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 6 708
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu