Cuketový nákyp

Ak neviete čo ponúknuť všetkým maškrtným jazýčkom, skúste náš cuketový bochník.

(Zdroj: Fotolia)

Cuketový nákyp
suroviny na 1 bochník alebo viac porcií

  • 400 g nastrúhanej cukety
  • 3 šálky hladkej múky
  • 1/2 šálky oleja
  • 3 vajíčka
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL prášku do pečiva
  • 2 zarovnané ČL jedlej sódy
  • citrónová kôra
  • mleté čierne korenie
  • štipka nastrúhaného čerstvého zázvoru
  • ovsené vločky alebo semienka a zrniečka podľa chuti

Do misky s nastrúhanou cuketou pridajte nastrúhaný zázvor a citrónovú kôru. V druhej miske zmiešajte múku so soľou, korením, sódou a práškom do pečiva. V tretej miske zmiešajte vajíčka s olejom. K vajíčkam pridajte cuketu, premiešajte a pridajte podľa chuti zrniečka alebo vločky. Nakoniec primiešajte sypkú zmes a všetko dôkladne premiešajte, aby vzniklo tuhé cesto. Formu alebo zapekaciu misu vysteľte papierom na pečenie a hmotu do nej preložte. Povrch uhlaďte a posypte zvyšnými semenami alebo vločkami. Pečte pri teplote 175 stupňov asi 45 minút. Po vytiahnutí z rúry vyklopte a nechajte vychladnúť.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: Ak soľ vymeníte za cukor alebo med a čierne korenie za mletú škoricu alebo perníkové korenie, môžete upiecť i sladkú obmenu. V tej môžete ovsené vločky a zrniečka vymeniť za nasekané orechy.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. S dobrým pivom leto chutí
  2. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  3. Koľko peňazí pribaliť deťom na tábor
  4. Mercedes prináša revolúciu v správe firemných úžitkových áut
  5. Marketing Art – online marketingová agentúra z Trenčína
  6. Na Slovensko dorazil až po 30 rokoch. Big Mac oslavuje pol storo
  7. Vieme, ako si vybrať tú správnu klimatizáciu
  8. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  9. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  1. Spomaľovači internetu v mobile – 5 tipov ako s nimi zatočíte
  2. Create your own map in a new museum
  3. Ako bojovať proti plesniam v interiéri
  4. Vieme, ako si vybrať tú správnu klimatizáciu
  5. Koľko peňazí pribaliť deťom na tábor
  6. Mercedes prináša revolúciu v správe firemných úžitkových áut
  7. Na Slovensko dorazil až po 30 rokoch. Big Mac oslavuje pol storo
  8. Marketing Art – online marketingová agentúra z Trenčína
  9. S dobrým pivom leto chutí
  10. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  1. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 25 207
  2. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 24 406
  3. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 22 364
  4. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 10 703
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 8 158
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 5 565
  7. Špeciálna príloha: Krížovky na leto 3 998
  8. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 3 264
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 2 990
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 949

Hlavné správy zo Sme.sk

AUTORSKÁ STRANA PETRA TKAČENKA

Tri mýty o brexite

Briti už si hrozienka vyberať nebudú.

Píše Vladimír Bednár

Potrebujeme 14 strojov. Ale najmä kvalitnú diskusiu

Vôbec nejde o počet stíhačiek. Ale o to, či obranu riadia kompetentní ľudia.

Neprehliadnite tiež

Slovenky organizujú islandský festival: Objednať si ich kapelu je drahé

Regina Ulejová a Laura Lovišková približujú, ako sa organizuje festival.