SME

Paella - španielske panvicové rizoto

Nalaďte sa na letnú dovolenkovú atmosféru pri vôni španielskej paelly!

(Zdroj: Fotolia)

Paella - španielske panvicové rizoto
Suroviny na 4 - 6 porcií

  • 1 liter kuracieho alebo rybieho vývaru
  • 200 ml suchého bieleho vína
  • 500 g guľatozrnnej ryže
  • 12 - 16 veľkých kreviet
  • 150 g kalamára
  • 200 g bielej ryby
  • 3 ks kuracích pŕs
  • 2 paradajky
  • 2 červené papriky
  • 100 g mrazeného alebo čerstvého zeleného hrášku
  • 100 g mrazenej kukurice
  • 1/2 ČL šafranu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • štipka kurkumy
  • mletá sladká paprika
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • citrón alebo limeta
  • nasekaná petržlenová vňať

Kuracie prsia pokrájajte na kocky. Papriky nakrájajte na tenké pásy a orestujte na olivovom oleji. Pridajte krevety, opekajte a odložte bokom. Paradajky sparte, olúpte, nakrájajte a vhoďte do veľkej panvice s olivovým olejom. Osoľte a pridajte šafran. Vsypte ryžu a chvíľku nechajte opiecť. Zalejte polovicou vývaru a vínom a vložte kuracie mäso, nakrájanú rybu a kalmára. Varte približne 15 minút. Pridajte hrášok, kukuricu, kurkumu, mletú papriku, korenie, krevety s paprikami a zalejte zvyšným vývarom. Povarte niekoľko minút a prikryte. Servírujte s plátkami citróna alebo limety, dozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Tip: Paella je veľmi variabilná, a tak si podľa chuti zvoľte, či pokrm ešte obohatíte o slávky, nelúpané morské ráčiky, celého homára či klobásu chorizo. Ak nemáte vhodnú veľkú panvicu, dá sa pripraviť i v hrnci, vo veľkom woku vonku na grile, alebo v pomalovarnom hrnci, kde sa nič nepripečie.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  2. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  3. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  4. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  5. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  6. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  7. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  8. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 101 267
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 333
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 087
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 469
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 307
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 046
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 963
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 477
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Kuskus je jednoduchý na prípravu.


a 1 ďalší 1
Hlivu môžete skombinovať s kyslou smotanou.

Trinásť nápadov na recepty z hlivy.


redakcia SME ženy

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s darčekom.


redakcia SME ženy
Simona Mištíková

Riaditeľka PR agentúry a lektorka soft skills.


6
reklama
SkryťZatvoriť reklamu