SME
Utorok, 26. január, 2021 | Meniny má TamaraKrížovkyKrížovky

Smažená ryba v pivnom cestíčku

Nemusíte ísť do Británie, aby ste si dopriali kvalitnú klasickú fish and chips.

(Zdroj: Fotolia)

Smažená ryba v pivnom cestíčku
Suroviny na 2 porcie

  • 2 veľké zemiaky
  • 400 g filiet z tresky alebo inej bielej ryby
  • soľ
  • olej

Na cestíčko:

  • 1 vajíčko
  • 50 g hladkej múky
  • 5-6 PL svetlého piva
  • 1/2 ČL prášku do pečiva
  • trošku cukru
  • 1/2 ČL soli

Zemiaky ošúpte, rozkrájajte na hranolčeky a nechajte namočené v studenej vode aj niekoľko hodín, aby sa zbavili škrobu. Ak na to nemáte čas, po rozkrájaní ich na 1 - 2 minúty povarte vo vriacej vode. Suroviny na cestíčko zmiešajte a nechajte asi 10 minút postáť. Rybu môžete rozkrájať na menšie kúsky. Rozohrejte vo fritéze alebo v hrnci dosť oleja, najskôr usmažte hranolčeky a potom rybu namočenú v cestíčku. Neľakajte sa, ak bude cestíčko pri pražení roztekať, smažené hrčky cestíčka môžete na konci smaženia povyberať a zjesť ako chrumky alebo použiť ako krutóny do polievky.

Skryť Vypnúť reklamu

Tip: Cestíčko je vďaka prášku do pečiva nadýchané. Ak chcete, aby bolo ešte viac vzdušné, rozdeľte vajíčko na žĺtok a vaječný bielok ušľahajte do tuha a primiešajte ho do cestíčka až na koniec. Servírujte iba tak alebo s obľúbeným dresingom. V niektorých regiónoch si zvyknú hranolčeky pofŕkať octom, alebo celý pokrm pokvapkať citrónom či limetou.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  3. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  4. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  5. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  6. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  8. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  9. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  10. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  3. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  4. Budovanie zelenej značky
  5. Arval Slovakia: Spoliehajú na nás firmy z kľúčových sektorov
  6. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  7. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  8. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  9. Operatívny lízing zmierni dopady krízy na váš biznis
  10. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 42 816
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 23 933
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 15 941
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 9 172
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 722
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 8 638
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 496
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 401
  9. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 391
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 249
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Daniel Lipšic.

Krajniak a Lipšic sa poznajú dekády.

9 h

Má jeden z kandidátov aj špeciálne zaobchádzanie?

6 h

Neprehliadnite tiež

Na aféru so šéfom tvrdo doplatila.

11 h
Zuzana Guzmická

Guzmická hovorí o tom, čo robiť, keď dieťa nechce spať.

24. jan

Lahodne jemné, voňavé, sladké a zároveň chladivo osviežujúce. Také je tiramisu...

18. aug
Amanda Gormanová

Jej knihy sú vypredané.

22. jan