SME

Rybacia polievka na zelenine a víne

Rybia polievka sa nevarí iba na Vianoce. V lete je pre svoju ľahkosť ako stvorená.

(Zdroj: Fotolia)

Rybacia polievka na zelenine a víne
Suroviny na 4 porcie

  • 2 lahôdkové cibuľky alebo pór
  • 2 mrkvy
  • 1 - 2 zemiaky
  • 50 ml paradajkového pretlaku
  • 150 ml bieleho suchého vína
  • 4 filety rýb podľa chuti
  • 1 strúčik cesnaku
  • olivový olej
  • soľ, mleté čierne korenie
  • oregano
  • petržlenová vňať

Cibuľu rozkrájajte aj so zelenou časťou na kolieska, mrkvu a zemiaky na kocky. V hrnci zahrejte olej a opražte na ňom rozkrájaný cesnak. Pridajte zvyšnú zeleninu a krátko opekajte. Zeleninu pri opekaní rovno osoľte a okoreňte. Pridajte rybie filety, nasekanú petržlenovú vňať a oregano. Podlejte vínom a paradajkovým pretlakom. Krátko poduste. Nakoniec dolejte asi 700-800 ml vody a nechajte variť asi 15-20 minút, kým nie je ryba i zelenina mäkká.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Tip: Servírovanie môžete obohatiť o vajíčko varené na tvrdo alebo opekaný chlieb. Je jedno, či siahnete po sladkovodnej alebo morskej rybe, ak sa bojíte rozpadávania, ponechajte i kožu. Ak sa vám zdá, že je ryba už mäkká a zelenina ešte nie, môžete ju vybrať, obrať od kostí, pokrájať na kocky a vrátiť späť do polievky.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  4. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  5. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  6. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  7. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 102 346
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 573
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 345
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 368
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 550
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 248
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 539
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 515
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Kuskus je jednoduchý na prípravu.


a 1 ďalší 1
Hlivu môžete skombinovať s kyslou smotanou.

Trinásť nápadov na recepty z hlivy.


redakcia SME ženy

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s darčekom.


redakcia SME ženy
Simona Mištíková

Riaditeľka PR agentúry a lektorka soft skills.


6
reklama
SkryťZatvoriť reklamu