Letná sangria
Suroviny na 6-8 porcií
- 2 šálky ružového vína
- 2 šálky červeného vína
- 2 šálky broskyňového džúsu
- 1/2 šálky limetovej šťavy
- 1/3 šálky pomarančového likéru
- 1/3 šálky rumu
- Cukor podľa chuti
- Ľad
- Bylinky (mäty, medovka, stévia, šalvia)
- Ovocie podľa chuti (pomaranč, grapefruit, broskyňa...)
Zmiešajte všetky suroviny dokopy vo veľkom džbáne, dochuťte cukrom a premiešajte, kým sa cukor nerozpustí. Ak použijete stéviu, už nepridávajte do nápoja cukor. Nechajte niekoľko hodín vychladnúť a servírujte s ľadom a bylinkami. Nápoj dozdobte plátkami ovocia.
Tip: Pre umocnenie ovocnej chuti dajte ovocie lúhovať do nápoja po celú dobu chladenia. Ak chcete nealkoholickú verziu, siahnite po dvoch druhoch džúsu a minerálke. Osviežujúca sangria sa síce dobre popíja, ale pozor na účinky silného vína na priamom slnku.