Zapekané plnené paradajky
suroviny na 6 porcií
- 6 veľkých paradajok
- 1 malú bagetu
- hrsť petržlenovej vňate
- 1 cibuľa
- niekoľko ančovičiek
- niekoľko kapár
- prelisovaný cesnak
- čerstvé listy bazalky
- mleté čierne korenie, soľ
- olej
- tvrdý syr
Umytým paradajkám odrežte plytké klobúčiky. Malou lyžičkou alebo lyžicou na melón ich sčasti vydlabte a dužinu rozkrájajte. Na panvici rozohrejte olej a opražte na ňom na kocky pokrájanú cibuľu. Pridajte cesnak podľa chuti, nasekané ančovičky a kapari. Nakoniec pridajte na malé kocky pokrájanú bagetu a rozmixovanú vydlabanú dužinu.
Všetko dobre premiešajte, ešte krátko opekajte a odstavte. Nechajte čiastočne vychladnúť a primiešajte nasekanú petržlenovú vňať a lístky bazalky. Plnku rukou postláčajte a naplňte do paradajok. Zapekaciu misu potrite olejom a paradajky do nej naukladajte. Pečte v predhriatej rúre asi 15 - 20 minút. Na záver ich posypte nastrúhaným syrom.
Tip: Bagetu môžete nahradiť varenou ryžou, ktorá vám ostala z predošlého obeda. Siahnuť môžete aj po mletom mäse a naplniť nielen paradajky, ale i papriky a malé cukety.