Domáce müsli s banánmi
suroviny na viac porcií
- 250 g ovsených vločiek
- 80 g šúpaných tekvicových semien
- 80 g mandlí
- 30 g hrozienok
- 30 g orieškov podľa chuti (vlašské, lieskové...)
- 2 banány
- 3 PL oleja
- 3 PL medu
- štipka soli
Na servírovanie:
- mlieko
- čerstvé ovocie
Vo väčšej miske zmiešajte ovsené vločky, soľ, tekvicové semienka, orechy, mandle a hrozienka. Môžete ich nechať celé alebo podľa chuti nasekať na menšie kúsky. V druhej menšej miske zmiešajte olej a med. Na tanieri roztlačte vidličkou na kašu banány a primiešajte ich do medového oleja. Sladkú mokrú zmes dôkladne vmiešajte do suchej vločkovo-orechovej zmesi. Rúru predhrejte na 200 stupňov. Plech vysteľte papierom na pečenie a celú hmotu na neho rovnomerne rozprestrite. Pečte asi 10 minút, potom müsli premiešajte a dopečte ďalších 10 - 15 minút. Servírujte ihneď s mliekom a ovocím alebo nechajte vychladnúť a skladujte vo vzduchotesnej dóze.
Tip: Banán je v tomto recepte výborným spojivom. Navyše dodá müsli krásnu jemnú vôňu. Ak chcete chuť trošku meniť, pohrajte sa s cukrárenskými esenciami a arómami.