Jogurtové lievance s jablkami
suroviny 2 - 4 porcie
- 2 vajíčka
- 2 - 3 PL kryštálového cukru
- mleté škorica
- 4 PL polohrubej múky
- 120 ml bieleho jogurtu
- 2 - 3 letné jablká (podľa veľkosti)
- štipka prášku do pečiva
- olej na smaženie
Jablká očistite a nastrúhajte. V miske našľahajte vajíčka s cukrom. Pridajte jogurt a jablká. Nakoniec pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a mletou škoricou. Podľa šťavnatosti jabĺk môžete pridať ešte trošku múky. Na panvici rozohrejte trošku oleja a lyžicou na ňu ukladajte kôpky, ktoré rozotrite do kruhu. Opražte dozlatista z obidvoch strán. Servírujte horúce.
Tip: V tomto recepte je servírovanie s výrazným džemom skôr na škodu. Ak chcete lievance ozvláštniť, prelejte ich jablkovým pyré alebo detskou výživou. Namiesto jabĺk dobre poslúži i mladá cuketa. Biely jogurt sa dá nahradiť kyslou smotanou.