Ovocný šalát s medom a orechmi
suroviny na 4 - 6 porcií
- 2 jablká
- 2 hrušky
- 2 banány
- 2 broskyne alebo nektárinky
- 1 kivi alebo pomaranč
- niekoľko bobúľ hrozna
- hrsť čučoriedok
- lístky mäty alebo stévie
- hrsť orechov podľa chuti
- med
Ovocie očistite, umyte a podľa chuti rozkrájajte na rovnomerné kúsky. Zmiešajte ho vo veľkej miske spolu s nasekanou mätou alebo stéviou. Celé alebo nasekané orechy opražte na suchej panvici, kým nezačnú rozvíjať vôňu. Šalát rozdeľte do misiek na porcie, povrch dozdobte orechmi a každú porciu prelejte lyžicou medu. Servírujte čerstvé.
Tip: Ak chcete osviežujúceho šalátu viac, pridajte doň melón. Na lepšie zasýtenie môžete jedlo obohatiť o jogurt. Ak takéto poháre pripravíte nie ako raňajky, ale ako párty občerstvenie, med môžete zmiešať s citrónovou šťavou a rumom a takouto voňavou zálievkou preliať orechy na povrchu.