Mätová zmrzlina s čokoládou
Suroviny na viac porcií
- 2 hrste čerstvej mäty
- 100 - 150 g kryštálového cukru
- 500 ml smotany na šľahanie
- 200 ml mlieka
- 60 - 80 g čokolády
Čokoládu nasekajte na drobné kúsky a odložte bokom. Aj mätu nasekajte a zmiešajte s cukrom a mliekom. Ak nechcete v zmrzline kúsky lístkov, túto zmes môžete rozmixovať na zelenú hmotu. Šľahačku vyšľahajte dotuha. Postupne do šľahačky primiešajte mätu a čokoládu. Hmotu uložte vo vhodnej nádobe do mrazničky. Servírujte po niekoľkých hodinách dozdobené lístkami mäty.
Tip: Vďaka šľahačke naberá zmrzlina na objeme. Hotovej je jej viac ako liter. Zároveň je nadýchaná a vzdušná vďaka našľahaným vzduchovým bublinkám, takže ju počas mrazenia netreba premiešavať, nevytvára ľadové kryštály.