Tvarohová zmrzlina s jahodami
Suroviny na viac porcií
- 300 g jemného tvarohu
- 300 g jahôd
- 180 g kyslej smotany
- 125 ml smotany na varenie alebo plnotučného mlieka
- 100 g práškového cukru
- 1 PL citrónovej šťavy
Navyše podľa chuti:
- čerstvé jahody
- nasekané orechy
- nasekané sušienky
- hrozienka predmočené v rume
Jahody umyte a odstopkujte. Môžete použiť i mrazené alebo scedené kompótové. Všetky suroviny vložte do mixéra alebo robota a rozmixujte ich dohladka. Hmotu prelejte do nádoby a nechajte čiastočne zamraziť. Ešte lepšie je použiť zmrzlinovač. Keď je zmrzlina na trištvrte hotová pridajte do nej podľa chuti nasekané čerstvé jahody, orechy, sušienky alebo hrozienka. Ak nemáte zmrzlinovač, zmrzlinu musíte v nádobe každých 30 minút prešľahať. Po pridaní pochutín ju nechajte zamraziť.
Tip: Ak chcete ešte viac umocniť jahodovú chuť, namiesto kyslej smotany použite jahodový jogurt. Skúste aj rýchlejšiu verziu. Mrazené jahody rozmixujte s mrazenými banánmi a ihneď servírujte. Konzistencia banánu nahradí tvaroh a mliečne výrobky.