SME
Štvrtok, 14. november, 2019 | Meniny má Irma

Pálivé kuracie stehienka

Aj v horúcom lete môžu prísť dni, keď sa chcete rozohriať ostrou chuťou čili.

(Zdroj: Fotolia)

Pálivé kuracie stehienka
Suroviny na 4 - 6 porcií

  • 800 - 1000 g kuracích stehien (spodných)
  • 4 PL bieleho jogurtu
  • 2 PL citrónovej alebo limetovej šťavy
  • 2 prelisované strúčiky cesnaku
  • 1 PL sladkej mletej papriky
  • 1 ČL sušenej bazalky
  • 1 -2 PL hnedého cukru
  • 1/2 ČL čili korenia alebo čili vločiek
  • 1 nasekaná čerstvá čili paprička
  • 50 ml džúsu alebo šťavy z granátového jablka
  • soľ

Mäso umyte, osušte a dvomi - tromi šikmými rezmi narežte po kosť. Zmiešajte vo veľkej miske všetky ostatné suroviny na marinádu. Vložte do nej mäso a poriadne viackrát premiešajte. Na ochranu rúk použite radšej gumené rukavice a mäso poriadne namasírujte. Prikryte a odložte do chladničky asi na 30 - 60 minút. Rozohrejte rúru alebo gril a opečte kuracie mäso na mriežke rúry alebo na rošte grilu do zlatista z každej strany. Servírujte horúce mäso s čerstvým pečivom.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: K servírovaniu môžete pridať i zeleninový šalát na „uhasenie“ alebo vychladený biely jogurt alebo kyslú smotanu na namáčanie.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Kedy sa vám jazda na LPG oplatí, ako servisovať a kde netankovať
  2. Obyčajné dáta sa dokážu premeniť na neobyčajné veci
  3. Dlhopisy a zmenky: fixný výnos 5,5 - 7 % p.a.
  4. 5 prekvapivých vecí, ktoré menia náš svet a ani o tom nevieme
  5. Raj prírodného snehu Aflenzer Bürgeralm v regióne HOCHsteiermark
  6. Ako efektívne doplniť železo? Odpovedá MUDr. Radovan Juríček
  7. Vysokoškolský bedeker: Na ktorú univerzitu poslať prihlášku?
  8. Darčeky sa dajú tento rok kúpiť výhodnejšie
  9. Nestarnú, ale dozrievajú
  10. Vykurujete plynom? Využite špeciálnu ponuku od ZSE
  1. Raj prírodného snehu Aflenzer Bürgeralm v regióne HOCHsteiermark
  2. Dlhopisy a zmenky: fixný výnos 5,5 - 7 % p.a.
  3. Ako efektívne doplniť železo? Odpovedá MUDr. Radovan Juríček
  4. Vysokoškolský bedeker: Na ktorú univerzitu poslať prihlášku?
  5. Prezentácia zahraničných partnerských univerzít na EUBA
  6. Tatras guide: A fresh take on the stunning soul of Slovakia
  7. Nové palivo E10 zníži emisie v doprave
  8. Denisa Fedáková: Štyridsiatka nie je vôbec prekážkou
  9. Darčeky sa dajú tento rok kúpiť výhodnejšie
  10. 5 prekvapivých vecí, ktoré menia náš svet a ani o tom nevieme
  1. TOP pätnásť miest v Spojených arabských emirátoch 10 958
  2. Príbehy z raketovej základne, ktoré ste nikdy nemali počuť 8 251
  3. 5 najúčinnejších tipov, ako sa zbaviť bolesti hlavy 7 925
  4. Kedy sa vám jazda na LPG oplatí, ako servisovať a kde netankovať 6 717
  5. Pre prácu v banke sú nevyhnutné tri schopnosti. Máte ich? 6 104
  6. Vysokoškolský bedeker: Na ktorú univerzitu poslať prihlášku? 5 983
  7. Vykurujete plynom? Využite špeciálnu ponuku od ZSE 5 711
  8. Limitovaná ponuka: balík SME.sk + DIGI GO so zľavou až 52 % 5 708
  9. VIVO! prišlo do Bratislavy 4 848
  10. 5 prekvapivých vecí, ktoré menia náš svet a ani o tom nevieme 4 268

Hlavné správy zo Sme.sk

Monika Jankovská.
Dobré ráno

Dobré ráno: Kotleba má strach, bojí sa Harabina

Extrémisti sa snažia vytvoriť jednotný front.

Podcast Dobré Ráno
KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

Prestaňme porovnávať „socík“ so slobodou

Diskusia o kvalite života by sa mala skončiť tým, že žijeme o osem rokov dlhšie.

Peter Schutz.

Záchranár: Nedá sa pomôcť hneď každému, pri nehodách musíme stanoviť priority

Rozhovor s Viliamom Dobiášom o nešťastiach s množstvom zranených.

Viliam Dobiáš.

Neprehliadnite tiež

Stĺpček Osmelené

Päťkrát vďaka, milí muži

Nemusíme sa hrať na všeobjímajúce divožienky plné lásky.

Michaela Žureková