Pálivé kuracie stehienka

Aj v horúcom lete môžu prísť dni, keď sa chcete rozohriať ostrou chuťou čili.

(Zdroj: Fotolia)

Pálivé kuracie stehienka
Suroviny na 4 - 6 porcií

  • 800 - 1000 g kuracích stehien (spodných)
  • 4 PL bieleho jogurtu
  • 2 PL citrónovej alebo limetovej šťavy
  • 2 prelisované strúčiky cesnaku
  • 1 PL sladkej mletej papriky
  • 1 ČL sušenej bazalky
  • 1 -2 PL hnedého cukru
  • 1/2 ČL čili korenia alebo čili vločiek
  • 1 nasekaná čerstvá čili paprička
  • 50 ml džúsu alebo šťavy z granátového jablka
  • soľ

Mäso umyte, osušte a dvomi - tromi šikmými rezmi narežte po kosť. Zmiešajte vo veľkej miske všetky ostatné suroviny na marinádu. Vložte do nej mäso a poriadne viackrát premiešajte. Na ochranu rúk použite radšej gumené rukavice a mäso poriadne namasírujte. Prikryte a odložte do chladničky asi na 30 - 60 minút. Rozohrejte rúru alebo gril a opečte kuracie mäso na mriežke rúry alebo na rošte grilu do zlatista z každej strany. Servírujte horúce mäso s čerstvým pečivom.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: K servírovaniu môžete pridať i zeleninový šalát na „uhasenie“ alebo vychladený biely jogurt alebo kyslú smotanu na namáčanie.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  2. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  4. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  5. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  6. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  7. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  8. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  9. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  10. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 36 826
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 24 440
  3. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 19 857
  4. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 13 747
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 9 341
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 5 880
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 3 906
  8. Špeciálna príloha: Krížovky na leto 3 413
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 397
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 695

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Cinkota: Som pôžitkár. Viem, že chuť príde, ale už mi nebude diktovať

Verím, že som oveľa múdrejší, hovorí prepustený herec Dušan Cinkota.

KULTÚRA

Jana Oľhová: Politický sitkom potrebuje učiteľky zo základnej

Bývajú vystrašené, hovorí o učiteľkách, ktoré navštevujú jej divadelnú dielňu.

Neprehliadnite tiež

Zuzana Smatanová: Pred koncertami v sebe občas musím zobudiť extroverta

Speváčka po rokoch príprav vydala nový album.

Začnem od zajtra: Čo robiť, keď chýba motivácia k pohybu

Dobrý pocit zo športu dosiahnete ľahšie, ako si myslíte.

Keď varí muž: Streetfood na mastnom papieri je hit. Právom?

Cez týždeň jedzte, čo chcete, ale v sobotu si uvarte zložité jedlo.