SME
Piatok, 21. február, 2020 | Meniny má Eleonóra

Chrumkavé marinované krídelká z rúry

Aj v horúcom lete si môžete pochutiť na chrumkavom mäsku. Stačí ho obklopiť sviežou zeleninou alebo omáčkou.

Chrumkavé marinované krídelká z rúry
Suroviny na 4 porcie

  • 1 kg kuracích krídel
  • 2 šalotky
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL citrónovej alebo limetovej šťavy
  • 5 PL oleja
  • 100 - 150 g polohrubej múky na obaľovanie
  • 2-3 vajíčka
  • 2 PL mlieka
  • 150 g strúhanky
  • soľ, mleté čierne korenie

Kuracie krídelká umyte a osušte. Šalotky a cesnak ošúpte a najemno nastrúhajte. V miske ich zmiešajte spolu s 3 lyžicami oleja, citrónovou šťavou, soľou a korením. Do marinády pridajte krídelká, premiešajte rovnomerne a nechajte prikryté v chlade pôsobiť aspoň 2-3 hodiny. Vajíčka rozšľahajte s mliekom a soľou. Krídelká po vybratí z marinády opatrne obaľte v múke, vo vaječnej zmesi a nakoniec v strúhanke. Naukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch krídelok jemne po kvapkách pofŕkajte zvyšným olejom a dajte piecť. Pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlatohneda. V polovici pečenia môžete krídelká aj otočiť. Servírujte pokvapkané limetovou šťavou, s pečivom alebo zemiakmi a šalátom.

Tip: Krídelká môžete vysmažiť aj klasicky alebo siahnuť po remoske, kde sa tiež urobia bez tuku. Z krídel môžete ostrihať koncové bezmäsité časti a uložiť si ich do mrazničky na vývar. Skúste takto pripraviť i vykostené kuracie stená. Strúhanku môžete preosiať, aby bola pri pečení jemná a neopadávala.

Článok pokračuje pod video reklamou

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Viete aké je študentské mesto na Slovensku?
  2. Zvažujete štúdium? A prečo nie v Prahe?
  3. Trnavská univerzita je kvalitou v popredí
  4. Slovensko potrebuje dezinFicovať
  5. Objavte najkrajšie zastávky na ceste po temperamentnej Andalúzii
  6. SME.sk môžete teraz čítať 30 dní úplne zadarmo
  7. Ako si prepojiť auto so smartfónom?
  8. Kto bude ďalší? Hľadajte s nami Učiteľa Slovenska
  9. Potraviny išli ľuďom v núdzi, uvarili 4,7 milióna porcií jedál
  10. Strávte Veľkú noc inak. Cestujte za dobrodružstvom
  1. Trnavská univerzita je kvalitou v popredí
  2. Zvažujete štúdium? A prečo nie v Prahe?
  3. Viete aké je študentské mesto na Slovensku?
  4. Objavte najkrajšie zastávky na ceste po temperamentnej Andalúzii
  5. Slovensko potrebuje dezinFicovať
  6. Naštartuj svoju budúcnosť na EkF TUKE
  7. Ktorá farba je tá tvoja?
  8. Maturuješ a hľadáš kam na vysokú?
  9. ... viac ako vzdelanie
  10. Študuj matematiku, fyziku a informatiku v Prahe
  1. Strávte Veľkú noc inak. Cestujte za dobrodružstvom 11 229
  2. Vyrábali kozmetiku, o ktorú nebol záujem. Napriek tomu prerazili 8 445
  3. SME.sk môžete teraz čítať 30 dní úplne zadarmo 8 305
  4. Viete aký dôchodok budete mať? Radšej si ho vypočítajte 7 751
  5. Mexiko, Maldivy či Maurícius. Kam ísť za TOP exotikou v zime? 6 258
  6. Darujte od srdca pre rozum 5 462
  7. Bytová kríza. Ako na daňové priznanie? Kam investovať? 5 278
  8. SME proti extrémizmu na školách 5 119
  9. Peniaze z poistky môžete dostať rýchlejšie. Poradíme vám ako 4 846
  10. Iná tvár Turecka: Oplatí sa navštíviť Severný Cyprus? 4 803

Hlavné správy zo Sme.sk

Autorská strana Beaty Balogovej

Dva roky po: Vražda presiakla aj do nášho jazyka

Slová Brucho, volavka či paparazzovanie už nikdy nebudú znieť ako pred vraždou.

Ján a Martina.
Dobré ráno

Dobré ráno: Dva roky po vražde rozplietame mafiánsky štát

Novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu zavraždili pred dvomi rokmi.

Podcast Dobré Ráno.
Českí dokumentaristi Vít Klusák a Barbora Chalupová.