SME
Utorok, 26. január, 2021 | Meniny má TamaraKrížovkyKrížovky

Chrumkavé marinované krídelká z rúry

Aj v horúcom lete si môžete pochutiť na chrumkavom mäsku. Stačí ho obklopiť sviežou zeleninou alebo omáčkou.

Chrumkavé marinované krídelká z rúry
Suroviny na 4 porcie

  • 1 kg kuracích krídel
  • 2 šalotky
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL citrónovej alebo limetovej šťavy
  • 5 PL oleja
  • 100 - 150 g polohrubej múky na obaľovanie
  • 2-3 vajíčka
  • 2 PL mlieka
  • 150 g strúhanky
  • soľ, mleté čierne korenie

Kuracie krídelká umyte a osušte. Šalotky a cesnak ošúpte a najemno nastrúhajte. V miske ich zmiešajte spolu s 3 lyžicami oleja, citrónovou šťavou, soľou a korením. Do marinády pridajte krídelká, premiešajte rovnomerne a nechajte prikryté v chlade pôsobiť aspoň 2-3 hodiny. Vajíčka rozšľahajte s mliekom a soľou. Krídelká po vybratí z marinády opatrne obaľte v múke, vo vaječnej zmesi a nakoniec v strúhanke. Naukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch krídelok jemne po kvapkách pofŕkajte zvyšným olejom a dajte piecť. Pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlatohneda. V polovici pečenia môžete krídelká aj otočiť. Servírujte pokvapkané limetovou šťavou, s pečivom alebo zemiakmi a šalátom.

Tip: Krídelká môžete vysmažiť aj klasicky alebo siahnuť po remoske, kde sa tiež urobia bez tuku. Z krídel môžete ostrihať koncové bezmäsité časti a uložiť si ich do mrazničky na vývar. Skúste takto pripraviť i vykostené kuracie stená. Strúhanku môžete preosiať, aby bola pri pečení jemná a neopadávala.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  3. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  4. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  5. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  6. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  8. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  9. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  10. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  3. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  4. Budovanie zelenej značky
  5. Arval Slovakia: Spoliehajú na nás firmy z kľúčových sektorov
  6. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  7. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  8. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  9. Operatívny lízing zmierni dopady krízy na váš biznis
  10. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 42 852
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 23 930
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 15 923
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 9 151
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 702
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 8 621
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 476
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 381
  9. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 373
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 232
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Daniel Lipšic.

Krajniak a Lipšic sa poznajú dekády.

8 h

Má jeden z kandidátov aj špeciálne zaobchádzanie?

5 h

Neprehliadnite tiež

Na aféru so šéfom tvrdo doplatila.

10 h
Zuzana Guzmická

Guzmická hovorí o tom, čo robiť, keď dieťa nechce spať.

24. jan

Lahodne jemné, voňavé, sladké a zároveň chladivo osviežujúce. Také je tiramisu...

18. aug
Amanda Gormanová

Jej knihy sú vypredané.

22. jan