Chrumkavé marinované krídelká z rúry
Suroviny na 4 porcie
- 1 kg kuracích krídel
- 2 šalotky
- 1-2 strúčiky cesnaku
- 2 PL citrónovej alebo limetovej šťavy
- 5 PL oleja
- 100 - 150 g polohrubej múky na obaľovanie
- 2-3 vajíčka
- 2 PL mlieka
- 150 g strúhanky
- soľ, mleté čierne korenie
Kuracie krídelká umyte a osušte. Šalotky a cesnak ošúpte a najemno nastrúhajte. V miske ich zmiešajte spolu s 3 lyžicami oleja, citrónovou šťavou, soľou a korením. Do marinády pridajte krídelká, premiešajte rovnomerne a nechajte prikryté v chlade pôsobiť aspoň 2-3 hodiny. Vajíčka rozšľahajte s mliekom a soľou. Krídelká po vybratí z marinády opatrne obaľte v múke, vo vaječnej zmesi a nakoniec v strúhanke. Naukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch krídelok jemne po kvapkách pofŕkajte zvyšným olejom a dajte piecť. Pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlatohneda. V polovici pečenia môžete krídelká aj otočiť. Servírujte pokvapkané limetovou šťavou, s pečivom alebo zemiakmi a šalátom.
Tip: Krídelká môžete vysmažiť aj klasicky alebo siahnuť po remoske, kde sa tiež urobia bez tuku. Z krídel môžete ostrihať koncové bezmäsité časti a uložiť si ich do mrazničky na vývar. Skúste takto pripraviť i vykostené kuracie stená. Strúhanku môžete preosiať, aby bola pri pečení jemná a neopadávala.