Kuracie fajitas so šalátom a omáčkou
Suroviny na 4 porcie
- 400 - 500 g kuracích pŕs
- 2 zelené papriky
- 1 červená paprika
- 1 žltá paprika
- 1 paradajka
- 1 veľká červená cibuľa
- 200 ml paradajkového pretlaku
- trošku čili omáčky
- 1 PL worcesterovej omáčky
- kyslá smotana
- 2 strúčiky cesnaku alebo výrazné bylinky
- trošku olivového oleja
- soľ, mleté čierne korenie
- čerstvé listy šalátu
- tortilly alebo placky
V smotane rozmiešajte prelisovaný cesnak alebo bylinky a trošku soli. Odložte ju chladiť do chladničky. Kuracie mäsu umyte, osušte a rozkrájajte na pásy spolu s paprikou a cibuľou. Na panvici rozohrejte trochu oleja a opečte na ňom cibuľu do zlatista. Pridajte papriku a duste kým, nezmäkne. Časť papriky s cibuľou odoberte bokom a nechajte vychladnúť. Do panvice k zelenine pridajte kuracie kúsky, soľ, korenie a worcesterovú omáčku. Opekajte, pokiaľ nie je mäso mäkké. Nakoniec pridajte rozkrájanú paradajku, aby sa vo vypnutej panvici krátko prehriala. Odobratú mäkkú papriku rozmixujte spolu s paradajkovým pretlakom a čili omáčkou. Dochuťte soľou a korením. Tortilly potrite paprikovou omáčkou, navrstvite mäso so zeleninou, čerstvé listy šalátu a zabaľte. Servírujte so smotanovou omáčkou.
Tip: Mäso môžete pripraviť i na exotický spôsob s ananásom, alebo iným ovocím, ochutené čili alebo karí korením. Smotanovú omáčku s cesnakom môžete ochutiť aj na spôsob tzatziki.