Najrýchlejšie banánové osvieženie
Suroviny na 4 porcie
- Čokoláda na varenie
- 2 banány
- 2 PL pomarančového džúsu
- 1-2 hrste müsli
Nachystajte si vopred malý plech alebo tácku s alobalom. Pripravte si hrniec s vodou a misku na vodný kúpeľ. Do misky nalámte čokoládu a primiešajte k nej pomarančový džús alebo esenciu. Za stáleho miešania rozpustite čokoládu dohladka. Banány ošúpte a rozkrojte na polovice. Zapichnite do každého kúsku vidličku alebo paličku, ponorte ich do čokolády a nechajte odkvapkať. Lyžicou si pomáhate a uistite sa, že je banán namočený čokoládou všade. Po odkvapkaní ich vyrolujte v müsli a uložte na tácku s alobalom. Nechajte zamraziť.
Tip: Podobne môžete pripraviť i kivi, jahody alebo melón.