SME
Utorok, 26. január, 2021 | Meniny má TamaraKrížovkyKrížovky

Voňavá štrúdľa s čerešňami

Čerešne a višne si treba užiť rovnako naplno ako letné prázdniny. Odštartujte víkend štrúdľou.

(Zdroj: Fotolia)

Voňavá štrúdľa s čerešňami
Suroviny na viac porcií

  • 300 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • 1 žĺtok
  • 10 - 12 PL mlieka
  • čerešne alebo višne
  • 1 - 2 balíčky škoricového cukru
  • cukor
  • strúhanka
  • mleté alebo sekané orechy
  • roztopené maslo

Do misy preosejte múku, pridajte na kocky pokrájané maslo, žĺtok a mlieko. Rukami vypracujte hladké cesto, vytvarujte ho do bochníka, zasypte trochou múky a nechajte asi 20 minút odstáť. Malo by byť pružné, aby sa dalo ľahko vyvaľkať. Medzitým umyte, odstopkujte a odkôstkujte čerešne alebo višne. Cesto rozkrojte na polovicu a každú z nich vyvaľkajte na pomúčenej doske, naplňte ovocím, posypte škoricovým cukrom a cukrom podľa chuti a kyslosti ovocia. Povrch posypte orechmi a strúhankou, aby do nej vsiakla šťava a zaviňte do tvaru štrúdle. Konce uzatvorte a opatrne preložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch potrite roztopeným maslom. Pečte pri teplote 180 stupňov asi 30 - 35 minút. Pred servírovaním posypte práškovým cukrom.

Skryť Vypnúť reklamu

Tip: Štrúdľa je veľmi univerzálna. Môžete ju naplniť akýmkoľvek ovocím. Namiesto orechov a strúhanky môžete siahnuť aj po mletom maku, alebo ochutiť každú inak.

[content type="fb" stype="fanpage" url="https://www.facebook.com/sme.zeny"][/content]
Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  3. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  4. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  5. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  6. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  8. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  9. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  10. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  3. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  4. Budovanie zelenej značky
  5. Arval Slovakia: Spoliehajú na nás firmy z kľúčových sektorov
  6. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  7. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  8. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  9. Operatívny lízing zmierni dopady krízy na váš biznis
  10. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 42 876
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 23 919
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 15 904
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 9 135
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 689
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 8 607
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 461
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 367
  9. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 359
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 218
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Daniel Lipšic.

Krajniak a Lipšic sa poznajú dekády.

8 h

Má jeden z kandidátov aj špeciálne zaobchádzanie?

5 h

Neprehliadnite tiež

Na aféru so šéfom tvrdo doplatila.

10 h
Zuzana Guzmická

Guzmická hovorí o tom, čo robiť, keď dieťa nechce spať.

24. jan

Lahodne jemné, voňavé, sladké a zároveň chladivo osviežujúce. Také je tiramisu...

18. aug
Amanda Gormanová

Jej knihy sú vypredané.

22. jan