Ovocné crumble

Ovocie pod chrumkavou perinou.

(Zdroj: Fotolia)

Ovocné crumble
Suroviny na 4 porcie

Na ovocnú časť:

  • 2 šálky vykôstkovaných čerešní
  • 1 šálka vykôstkovaných višní alebo čučoriedok (malín, černíc, jahôd....)
  • 2 - 4 PL cukru
  • 4 PL vody
  • 1 ČL kukuričného škrobu

Na chrumkavú posýpku:

  • 1/2 šálky polohrubej múky
  • 1/2 šálky sekaných orechov alebo ovsených vločiek
  • 4 - 5 PL hnedého cukru
  • mletá škorica
  • 5 plátkov masla

Rúru predhrejte na 190 stupňov. Vykôstkované čerešne vložte do hrnca spolu s cukrom. Krátko poduste, aby jemne zmäkli. Pridajte druhý typ ovocia a škrob rozmiešaný vo vode. Premiešajte a nechajte prevrieť.

Článok pokračuje pod video reklamou

Druhý typ ovocia by mal ostať nerozvarený. Ovocie naplňte do zapekacích misiek. Všetky suroviny na posýpku zmiešajte rukou a navrstvite ju na povrch ovocia. Maslo môžete použiť zmäknuté alebo úplne rozpustené.

Pečte asi 15 minút do zlatohneda.

Tip: Dezert môžete obohatiť o šľahačku alebo vanilkový krém či zmrzlinu. Klasické crumble môžete pripraviť i do jednej veľkej spoločnej misy. V malých miskách však neriskujete nevzhľadné servírovanie.

[content type="fb" stype="fanpage" url="https://www.facebook.com/sme.zeny"][/content]

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  4. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  5. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  6. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  7. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  8. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  9. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  10. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 31 812
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 21 357
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 21 311
  4. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 10 856
  5. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 8 098
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 6 765
  7. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 4 545
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 663
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 2 819
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 181

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Sagan vie, že vyhrá. Len musím prísť do Paríža, hovorí

Slovák má na čele bodovacej súťaže už prakticky nedostižný náskok.

Neprehliadnite tiež

Zuzana Smatanová: Pred koncertami v sebe občas musím zobudiť extroverta

Speváčka po rokoch príprav vydala nový album.

Začnem od zajtra: Čo robiť, keď chýba motivácia k pohybu

Dobrý pocit zo športu dosiahnete ľahšie, ako si myslíte.

Keď varí muž: Streetfood na mastnom papieri je hit. Právom?

Cez týždeň jedzte, čo chcete, ale v sobotu si uvarte zložité jedlo.