Truffles - hriešne čokoládové guľky

Neodolateľná a pritom jednoduchá maškrta. Skúste aj vy zhrešiť s čokoládou, ktorá sa rozplýva na jazyku!

(Zdroj: AP/Matthew Mead)

Truffles - hriešne čokoládové guľky
Suroviny na viac porcií

  • 200 g horkej čokolády (najlepšie 70 a viac percentnej)
  • 100 g šľahačkovej smotany
  • 20 g masla
  • kakao na obalenie
  • podľa chuti - pomarančová kôra, štipka čili prášku, rôzne arómy alebo esencie

Čokoládu si vopred nalámte na kocky. Smotanu s maslom zahrejte v hrnci na malom plameni. Mala by byť horúca, ale nesmie vrieť. Po odstavení pridajte kocky čokolády a nechajte asi 5 minút roztápať. Potom vidličkou zmes zľahka rozmiešajte. Môžete pridať ochuteniny alebo esencie podľa chuti. Nechajte vychladnúť pri izbovej teplote a potom preložte do chladničky prikryté potravinárskou fóliou alebo alobalom. Po vychladnutí z hladkej hmoty za pomoci dvoch lyžičiek tvarujte guľky. Obaľte ich v kakaovom prášku. Servírujte vychladené.

Tip: Ak sa vám zdá, že kakao na povrchu vlhne, guľky obaľte v kakaovom prášku aj tva-tri krát. Truffles sú lahôdkou pre milovníkov kvalitnej horkej čokolády a kakaa, keďže do receptu nejde žiadny cukor.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Počuli ste už o integrovane pestovanej zelenine?
  2. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť
  3. Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.
  4. Štefánka by Pulitzer
  5. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  6. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  7. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  8. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  9. Šanca pre mladé talenty z oblasti umenia, vedy či športu
  10. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online
  1. Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.
  2. Štefánka by Pulitzer
  3. Počuli ste už o integrovane pestovanej zelenine?
  4. Konferencia - EU support for research
  5. Slovensko má zasiahnuť robotizácia
  6. Viete, aké sú najlepšie možnosti sporenia pre mladých?
  7. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  8. Hitem jsou cyklopočítače Mio - pro zábavu i výkon
  9. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  10. Ako založiť spoločnosť v Rakúsku
  1. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť 18 057
  2. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu 14 213
  3. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny 13 193
  4. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku 9 800
  5. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma 6 339
  6. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť 4 915
  7. Čo sa stalo s mojimi úsporami v druhom pilieri? 4 139
  8. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online 4 051
  9. Na dôchodok si možno sporíte zle. Šesť zásad správneho šetrenia 3 687
  10. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime 3 408

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Rok po vražde: Bojím sa, čo sa deje a čo bude nasledovať

Ako sa zmenilo Slovensko. A zmenilo sa vôbec nejako?

Dobré ráno

Špeciálny podcast: Pred rokom zavraždili Jána a Martinu

Špeciálne vydanie podcastu k roku po vražde.

KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

V starých koľajach toho zostáva a beží priveľa

Obísť Smer sa stále zdá nemožné.

Neprehliadnite tiež

Neviete zaspať? Pustite si hučanie fénu alebo zvuk maternice

Po bielom šume prichádza ružový aj hnedý.

Stĺpček Osmelené

Hnevám sa. A to je dobré

Ak potláčame hnev, zanechá spúšť nielen v nás.

Michaela Žureková

Príbeh, v ktorom si van Gogh neodrezal ucho, ale kus srdca

Prehľad textov z prílohy Sex a vzťahy. Téma: samota.

Vincent van Gogh: Dr. Paul Gachet, 1890
Ilustračné foto.