SME
Piatok, 23. október, 2020 | Meniny má AlojziaKrížovkyKrížovky

Cuketové špagety so zeleninou

Plnohodnotný obed či večera v podobe nemúčnych špagiet si získa aj vás. AK nie pre zdravotné dôvody, tak pre chuť určite!

(Zdroj: Fotolia)

Cuketové špagety s paradajkovou omáčkou
suroviny na 4 porcie

  • 2 stredne veľké cukety
  • 6 - 8 strúčikov cesnaku
  • 1 mrkva
  • kúsok zeleru
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 1 paprika (červená alebo žltá)
  • 3 výhony stonkového zeleru
  • 1 cibuľa
  • 4 mäsité paradajky
  • paradajkový pretlak alebo šťava
  • čerstvá bazalka
  • plátok masla
  • strúhaný syr podľa chuti
  • muškátový oriešok
  • sušené oregano
  • soľ, mleté čierne korenie

Zeler a mrkvu očistite a nahrubo nastrúhajte. Na panvici rozohrejte maslo a zeleninu na ňom opražte. Pridajte nadrobno nasekanú papriku, stonkový zeler a cibuľu. Pridajte prelisovaný cesnak a zalejte vývarom. Priveďte do varu a pomaly varte. Medzitým horúcou vodou zalejte nakrojené paradajky a ošúpte ich. Rozkrájané na kocky ich pridajte do panvice. Zalejte paradajkovým pretlakom alebo šťavou a pridajte koreniny. Pomaly duste. Medzitým umyte cukety a ručnou škrabkou alebo elektrickým prístrojom na zeleninové rezance z nich pripravte špagety. Sparte ich na 30 sekúnd vo vriacej vode, sceďte a servírujte s omáčkou, dozdobené bazalkou a syrom.

Skryť Vypnúť reklamu

Tip: Zeleninové špagety sú čoraz obľúbenejšie pri raw, paleo alebo vegan či bezlepkovom stravovaní. Dajú za zhotoviť skoro zo všetkých druhov zeleniny a takéto pásy môžete pridávať i do bežných zeleninových šalátov. Netreba ich ani spariť vodou. AK nie ste vegetariáni, cuketové špagety vyniknú i s klasickou mäsovou omáčkou bolognese.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  2. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  3. Vitajte v postapokalyptickom svete
  4. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  5. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  6. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  7. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  8. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  9. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  10. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  1. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  2. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  3. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  4. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  5. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  6. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  7. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  8. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  9. Úprava osobného motorového vozidla
  10. Important information for Brazilians living in Slovakia
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 16 516
  2. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 15 775
  3. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 12 312
  4. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 998
  5. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 11 947
  6. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 10 768
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 175
  8. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje 9 742
  9. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 547
  10. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 450
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Františka Plamínková
Módna prehliadka Victoria's Secret.

Niekoľkominútové energetické tyčinky

Rýchla a zdravá sladkosť vám dodá energiu.

Tekvicové rizoto