Domáce wafle so zmrzlinou, hrozienkami a sirupom
Suroviny na viac porcií
- 3 vajíčka
- štipka soli
- 250 g jemného tvarohu
- 100 ml vody alebo mlieka
- 100 ml oleja
- 200 g celozrnnej špaldovej múky
- 1/2 ČL jedlej sódy
- mletá škorica
- 2 jablká alebo mrkvy
- hrsť hrozienok
- javorový sirup
- vanilková zmrzlina ale šľahačka
Hrozienka zalejte vriacou vodou. Jablká alebo mrkvy očistite a najemno nastrúhajte. Šľahačom vyšľahajte z bielkov sneh. V druhej miske vyšľahajte žĺtky a tvarohom. Postupne primiešajte mlieko alebo vodu, olej, postrúhané jablká a múku zmiešanú so škoricou, jedlou sódou a štipkou soli. Zapnite waflovač, aby sa dobre nahrial. Nakoniec do ceste jemne vmiešajte sneh z bielkov a postupne odmerkou alebo naberačkou vlejte cesto do waflovača a upečte podľa návodu konkrétneho prístroja. Servírujte posypané scedenými napučanými hrozienkami, preliate javorovým sirupom, dozdobené zmrzlinou alebo šľahačkou.
Tip: Do receptu nejde žiadny cukor, pretože servírovanie so sirupom je dosť sladké. Nasládlú chuť spravia aj jablká alebo mrkva. Ak nemáte waflovač, pokojne z cesta upečte obyčajné lievance na panvici.