SME
Piatok, 21. február, 2020 | Meniny má Eleonóra

Domáce wafle so zmrzlinou, hrozienkami a sirupom

Sladké teplé raňajky, ale aj výdatný obed či večera sa skrývajú v tomto jednoduchom a neodolateľnom recepte.

(Zdroj: AP/Matthew Mead)

Domáce wafle so zmrzlinou, hrozienkami a sirupom
Suroviny na viac porcií

  • 3 vajíčka
  • štipka soli
  • 250 g jemného tvarohu
  • 100 ml vody alebo mlieka
  • 100 ml oleja
  • 200 g celozrnnej špaldovej múky
  • 1/2 ČL jedlej sódy
  • mletá škorica
  • 2 jablká alebo mrkvy
  • hrsť hrozienok
  • javorový sirup
  • vanilková zmrzlina ale šľahačka

Hrozienka zalejte vriacou vodou. Jablká alebo mrkvy očistite a najemno nastrúhajte. Šľahačom vyšľahajte z bielkov sneh. V druhej miske vyšľahajte žĺtky a tvarohom. Postupne primiešajte mlieko alebo vodu, olej, postrúhané jablká a múku zmiešanú so škoricou, jedlou sódou a štipkou soli. Zapnite waflovač, aby sa dobre nahrial. Nakoniec do ceste jemne vmiešajte sneh z bielkov a postupne odmerkou alebo naberačkou vlejte cesto do waflovača a upečte podľa návodu konkrétneho prístroja. Servírujte posypané scedenými napučanými hrozienkami, preliate javorovým sirupom, dozdobené zmrzlinou alebo šľahačkou.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: Do receptu nejde žiadny cukor, pretože servírovanie so sirupom je dosť sladké. Nasládlú chuť spravia aj jablká alebo mrkva. Ak nemáte waflovač, pokojne z cesta upečte obyčajné lievance na panvici.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Trnavská univerzita je kvalitou v popredí
  2. Viete aké je študentské mesto na Slovensku?
  3. Zvažujete štúdium? A prečo nie v Prahe?
  4. Slovensko potrebuje dezinFicovať
  5. Objavte najkrajšie zastávky na ceste po temperamentnej Andalúzii
  6. SME.sk môžete teraz čítať 30 dní úplne zadarmo
  7. Ako si prepojiť auto so smartfónom?
  8. Kto bude ďalší? Hľadajte s nami Učiteľa Slovenska
  9. Potraviny išli ľuďom v núdzi, uvarili 4,7 milióna porcií jedál
  10. Strávte Veľkú noc inak. Cestujte za dobrodružstvom
  1. Trnavská univerzita je kvalitou v popredí
  2. Zvažujete štúdium? A prečo nie v Prahe?
  3. Viete aké je študentské mesto na Slovensku?
  4. Objavte najkrajšie zastávky na ceste po temperamentnej Andalúzii
  5. Slovensko potrebuje dezinFicovať
  6. Naštartuj svoju budúcnosť na EkF TUKE
  7. Ktorá farba je tá tvoja?
  8. Maturuješ a hľadáš kam na vysokú?
  9. ... viac ako vzdelanie
  10. Študuj matematiku, fyziku a informatiku v Prahe
  1. Strávte Veľkú noc inak. Cestujte za dobrodružstvom 11 430
  2. Vyrábali kozmetiku, o ktorú nebol záujem. Napriek tomu prerazili 8 528
  3. Viete aký dôchodok budete mať? Radšej si ho vypočítajte 8 184
  4. SME.sk môžete teraz čítať 30 dní úplne zadarmo 7 562
  5. Mexiko, Maldivy či Maurícius. Kam ísť za TOP exotikou v zime? 6 295
  6. Darujte od srdca pre rozum 5 514
  7. Bytová kríza. Ako na daňové priznanie? Kam investovať? 5 300
  8. SME proti extrémizmu na školách 5 138
  9. Peniaze z poistky môžete dostať rýchlejšie. Poradíme vám ako 4 867
  10. Iná tvár Turecka: Oplatí sa navštíviť Severný Cyprus? 4 826

Hlavné správy zo Sme.sk

Autorská strana Beaty Balogovej

Dva roky po: Vražda presiakla aj do nášho jazyka

Slová Brucho, volavka či paparazzovanie už nikdy nebudú znieť ako pred vraždou.

Ján a Martina.
Dobré ráno

Dobré ráno: Dva roky po vražde rozplietame mafiánsky štát

Novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu zavraždili pred dvomi rokmi.

Podcast Dobré Ráno.
Českí dokumentaristi Vít Klusák a Barbora Chalupová.