Rybací steak z bielej ryby s pikantnou zeleninou
suroviny na viac porcií
- 400 g mladej mrkvy alebo karotky
- 400 g nových zemiakov
- 1 ČL rímskej rasce
- 2 strúčiky cesnaku
- maslo
- práškové čili korenie
- 4 porcie tučnej ryby (kapor, amur, sumec, pangasius)
- soľ, mleté biele korenie
- citrónová šťava
Rúru predhrejte na 190 stupňov. Rímsku rascu trochu rozdrvte, aby pustila vôňu. Mrkvu a zemiaky umyte a poprekrajujte. Netreba ich šúpať. Zeleninu naukladajte do pekáča a podlejte ju trochou vody s prelisovaným cesnakom. Povrch posypte rascou, trochou soli a čili korením podľa chuti. Navrch uložte plátky masla. Pečte približne 30 - 40 minút. Potom na vrch pridajte poumývanú, nasolenú a okorenenú rybu, povrch prelejte citrónovou šťavou. Pečte pokiaľ ryba nie je biela a mäso sa neoddeľuje.
Tip: Je jedno, ktorú rybu si vyberiete a či je rozkrájaná na steaky, filety, alebo podkovičky. Na zjemnenie zápachu ju môžete na niekoľko hodín vopred namočiť do mlieka.