Šalát z kyslých rýb
suroviny na 4 porcie
- 300 g kyslých rýb
- 1 - 2 PL olivového oleja
- 4 stredne veľké paradajky
- 1 čerstvá alebo 3 sterilizované uhorky
- kôpor, pažítka
- soľ, mleté čierne korenie
Zeleninu očistite a rozkrájajte na kocky. Ryby nechajte odkvapkať a rozkrájajte na menšie časti. Použiť môžete i cibuľu alebo kapustu z nálevu, v ktorom boli ryby. Olivový olej zmiešajte s nasekaným kôprom a vylejte na šalát. Pridajte soľ, korenie a nasekanú pažítku. Jemne premiešajte a servírujte s čerstvým pečivom. Pri servírovaní môžete povrch šalátu dozdobiť majonézou.
Tip: Šalát môžete energeticky obohatiť o varené vajíčko natvrdo alebo nastrúhaný tvrdý syr, sterilizovaný hrášok a mrkvičku či dokonca cviklu, ktorá šalát zafarbí do ružova. Namiesto paradajok môžete použiť varené zemiaky alebo chuťovo zaujímavejší varený zeler.