Losos na zelenine

Horúce dni nám evokujú vodu, voda zas ryby. Čo poviete na lososovú pochúťku?

(Zdroj: Fotolia)

Losos na zelenine
suroviny na 4 porcie

  • 800 - 1000 g rôznej zeleniny podľa chuti (cukety, baklažán, zemiaky, cherry paradajky, cibuľa, paprika, olivy....)
  • 4 plátky masla
  • 3 PL olivového oleja
  • 4x150 g porcie lososa
  • soľ
  • korenie na ratatouille
  • citrón a kôpor na dozdobenie

Rúru predhrejte na 220 stupňov. Zeleninu umyte, očistite a rozkrájajte na kocky. Olivovým olejom potrite hlboký plech na pečenie alebo pekáč a zeleninu naň naukladajte. Navrch uložte dva plátky masla a posypte soľou a korením. Pečte podľa typu zeleninu približne 30 minút. Nakoniec navrch upečenej zeleniny uložte porcie ryby, osoľte ich a rozdeľte na ne zvyšok masla. Stiahnite teplotu v rúre, aby sa ryba nevysušila, a dopečte ešte asi 8 - 10 minút. Servírujte horúce dozdobené bylinkami a citrónom.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: Aj keď je zelenina výrazná, na rybu môžete pripraviť dresingovú zálievku zmiešaním 50 ml olivového oleja, 1 PL medu, 1 ČL celozrnnej horčice a šťavy z jedného citróna.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  4. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  5. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  6. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  1. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  2. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  3. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  4. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  5. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  9. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  10. Životné jubileum prof. Ing. Jaroslava Valáška, PhD.
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 18 452
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 14 485
  3. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 10 483
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 8 481
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 8 327
  6. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 6 603
  7. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 5 055
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 3 829
  9. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 2 692
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu! 2 302

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Pozrite si nové vozne, železnice sľubujú modernejšie cestovanie

Vozne nasadia na najvyťaženejšie linky.

ŽENA

Judit Bárdos: My herci sme alibisti, za postavy sa skrývame

Herečka rozpráva o novom filme i o tom, prečo jej prekáža pozornosť.

Neprehliadnite tiež

Británia zverejnila oficiálne fotky z krstín princa Louisa

Najmladšieho člena britskej kráľovskej rodiny pokrstili 9. júla.

Judit Bárdos: My herci sme alibisti, za postavy sa skrývame

Herečka rozpráva o novom filme i o tom, prečo jej prekáža pozornosť.