Čokoládová zmrzlina
Suroviny na 4 porcie
- 250 ml mlieka
- 250 ml smotany na šľahanie
- 150 g kryštálového cukru
- 100 g kvalitnej čokolády
- 1-2 PL kakaa
Mlieko s cukrom začnite pomaly zahrievať až do bodu varu. Pridajte do neho nalámanú čokoládu a preosiate kakao. Odstavte a dôkladne miešajte, kým sa všetko nespojí. Zmes nechajte vychladnúť.
Zo smotany urobte šľahačku a jemne ju vmiešajte do vychladnutej čokoládovej zmesi. Zmrzlinu dokončite v zmrzlinovači alebo ju prelejte do nádoby a odložte do mrazničky. Počas mrazenia ju premiešavajte, aby sa nevytvorili ľadové kryštáliky.
Servírujte podľa chuti poliate čokoládovým topingom alebo dozdobené nastrúhanou čokoládou, šľahačkou a ovocím.