Pomarančový punč
Suroviny na 6 porcií
- 1/2 šálky cukru
- 100 ml vody
- 1/2 – 1 šálka Campari (alebo iného horkastého likéru)
- 1 šálka minerálky
- 1 l čerstvej pomarančovej šťavy alebo 100-percentného kvalitného džúsu s dužinou
- 1 pomaranč
- 1 citrón
- kocky ľadu
Cukor zmiešajte s vodou a varte, kým nevznikne hustý sirup. Servírovací džbán alebo veľkú sklenenú misu vyplňte kockami ľadu. V inej miske alebo džbáne zmiešajte cukrový sirup, alkohol, minerálku a džús. Dobre premiešajte a prelejte do nádoby s ľadom. Pomaranč a citrón dôkladne vydrhnite a rozkrájajte aj so šupkou na kolieska. Servírujte punč nabratý naberačkou spolu s kockami ľadu a vrch pohára dozdobte plátkom pomaranča a citróna.
Tip: Na zdobenie alebo vyplnenie naservírovanej misy môžete použiť kompótové alebo čerstvé ovocie, podobne ako je to pri servírovaní ovocného bowle.