Trená torta s krémom a jahodami

Jahody chutia najlepšie čerstvé. Vyzdobte nimi každú pochúťku!

(Zdroj: Fotolia)

Mascarpone torta s jahodami
suroviny na viac porcií

Na korpus:

  • 250 g zmäknutého masla
  • 200 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 4 stredne veľké vajíčka
  • 125 g hladkej múky
  • 125 g kukuričného škrobu (maizeny)
  • 1 ČL prášku do pečiva

Na krém a výzdobu:

  • 250 g jemného tvarohu alebo mascarpone
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 2 - 3 PL cukru
  • jahody

Zmäknuté maslo nakrájajte na kocky a trením vymiešate s cukrom a vanilkovým cukrom. Po jednom pridávajte celé vajíčka a vždy zapracujte. Nakoniec pridávajte po lyžiciach múku zmiešanú so škrobom a práškom do pečiva. Cesto zarovnajte do vymastenej a vysypanej formy a pečte v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 30 - 40 minút. Šľahačku vyšľahajte do tuha. Ak chcete, aby lepšie držala tvar pridajte aj stužovač. Tvaroh zmiešajte s cukrom podľa chuti, primiešate šľahačku a krém odložte do chladničky. Vychladnutý korpus v strede rozrežte a naplňte krémom. Môžete pridať i plátky jahôd. Zvyšným krémom a jahodami dozdobte aj povrch, prípadne boky.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: Recept je podobný ako klasický anglický Victoria sponge cake. Ten sa zvykne pripravovať z dvoch nižších korpusov, ktoré sa v strede spoja, a to preto, aby sa prerezaný trený korpus zo šľahačkového krému prípadne džemu nerozmočil.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  2. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  4. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  5. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  6. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  7. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  8. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  9. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  10. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 36 858
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 24 480
  3. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 19 990
  4. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 13 666
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 9 291
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 5 895
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 3 876
  8. Špeciálna príloha: Krížovky na leto 3 431
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 397
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 702

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Cinkota: Som pôžitkár. Viem, že chuť príde, ale už mi nebude diktovať

Verím, že som oveľa múdrejší, hovorí prepustený herec Dušan Cinkota.

KULTÚRA

Jana Oľhová: Politický sitkom potrebuje učiteľky zo základnej

Bývajú vystrašené, hovorí o učiteľkách, ktoré navštevujú jej divadelnú dielňu.

Neprehliadnite tiež

Zuzana Smatanová: Pred koncertami v sebe občas musím zobudiť extroverta

Speváčka po rokoch príprav vydala nový album.

Začnem od zajtra: Čo robiť, keď chýba motivácia k pohybu

Dobrý pocit zo športu dosiahnete ľahšie, ako si myslíte.

Keď varí muž: Streetfood na mastnom papieri je hit. Právom?

Cez týždeň jedzte, čo chcete, ale v sobotu si uvarte zložité jedlo.