SME
Piatok, 23. október, 2020 | Meniny má AlojziaKrížovkyKrížovky

Trená torta s krémom a jahodami

Jahody chutia najlepšie čerstvé. Vyzdobte nimi každú pochúťku!

(Zdroj: Fotolia)

Mascarpone torta s jahodami
suroviny na viac porcií

Na korpus:

  • 250 g zmäknutého masla
  • 200 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 4 stredne veľké vajíčka
  • 125 g hladkej múky
  • 125 g kukuričného škrobu (maizeny)
  • 1 ČL prášku do pečiva

Na krém a výzdobu:

  • 250 g jemného tvarohu alebo mascarpone
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 2 - 3 PL cukru
  • jahody

Zmäknuté maslo nakrájajte na kocky a trením vymiešate s cukrom a vanilkovým cukrom. Po jednom pridávajte celé vajíčka a vždy zapracujte. Nakoniec pridávajte po lyžiciach múku zmiešanú so škrobom a práškom do pečiva. Cesto zarovnajte do vymastenej a vysypanej formy a pečte v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 30 - 40 minút. Šľahačku vyšľahajte do tuha. Ak chcete, aby lepšie držala tvar pridajte aj stužovač. Tvaroh zmiešajte s cukrom podľa chuti, primiešate šľahačku a krém odložte do chladničky. Vychladnutý korpus v strede rozrežte a naplňte krémom. Môžete pridať i plátky jahôd. Zvyšným krémom a jahodami dozdobte aj povrch, prípadne boky.

Skryť Vypnúť reklamu

Tip: Recept je podobný ako klasický anglický Victoria sponge cake. Ten sa zvykne pripravovať z dvoch nižších korpusov, ktoré sa v strede spoja, a to preto, aby sa prerezaný trený korpus zo šľahačkového krému prípadne džemu nerozmočil.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  2. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  3. Vitajte v postapokalyptickom svete
  4. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  5. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  6. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  7. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  8. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  9. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  10. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  1. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  2. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  3. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  4. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  5. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  6. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  7. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  8. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  9. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  10. Úprava osobného motorového vozidla
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 16 516
  2. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 15 775
  3. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 12 312
  4. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 998
  5. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 11 947
  6. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 10 768
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 175
  8. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje 9 742
  9. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 547
  10. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 450
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Františka Plamínková
Módna prehliadka Victoria's Secret.

Niekoľkominútové energetické tyčinky

Rýchla a zdravá sladkosť vám dodá energiu.

Tekvicové rizoto