Jogurtovo-jahodový pohár
suroviny na viac porcií
- 20 detských piškót
- 600 ml bieleho jogurtu
- 500 g čerstvých jahôd
- cukor podľa chuti
- bylinky na dozdobenie
Trochu celých jahôd si odložte bokom na zdobenie. Ostatné roztlačte vidličkou s trochou cukru, aby pustili šťavu. Do pohárov naukladajte poprípade nalámte piškóty a navrstvite na ne roztlačené jahody, aby do seba nasali šťavu. Jogurt tiež ochuťte cukrom a navrstvite na jahody. Nakoniec dezert dozdobte celými alebo na plátky pokrájanými jahodami a bylinkami.
Tip: Piškóty môžete nahradiť maslovými alebo cereálnymi sušienkami, dokonca najlepšiu chuť dosiahnete snehovými pusinkami. Jogurt sa dá vymeniť za kyslú smotanu alebo tvaroh, v lete za zmrzlinu. Ak sa chcete s dezertom vyhrať, urobte viac opakujúcich sa vrstiev.