Jahodový sorbet
suroviny na viac porcií
- 120 g pieskového cukru
- 150 ml vody
- 500 g jahôd
- niekoľko lístkov mäty
- šťava z 2 grapefruitov alebo 200 ml suchého vína
V hrnci zmiešajte cukor s vodou a na stredne veľkom plameni miešajte, až kým sa cukor nerozpustí. Odstavte z tepla a nechajte vychladnúť. Medzitým rozmixujte odstopkované a umyté jahody s grapefruitovou šťavou alebo vínom. Nakoniec vmiešajte do jahôd cukrový sirup a nasekanú mätu. Zmes rozlejte do servírovacích nádobiek, alebo do jednej spoločnej nízkej dózy. Uložte na 6 - 12 hodín do mrazničky. Servírujte ozdobené oblátkou alebo čerstvými jahodami.
Tip: Nič nepokazíte, ak zmes každé dve hodiny „načešete“ vidličkou, podobne ako keď sa robí zmrzlina. Zabránite tvorbe veľkých kryštálov.