Tvarohová torta s malinami
Suroviny na viac porcií
Na cesto:
- 3 vajíčka
- 90 g cukru
- 90 g polohrubej múky
- Štipka prášku do pečiva
Na plnku a zdobenie:
- 500 g mäkkého jemného tvarohu
- Pravý vanilkový cukor podľa chuti
- Trošku citrónovej kôry
- Drobné ovocie
- Lístky mäty
Rúru predhrejte na 180 stupňov. Bielky ušľahajte do tuha, pridajte k nim cukor a po jednom zašľahávajte žĺtky. Nakoniec zapracujte do cesta múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vlejte do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečte asi 15-20 minút – dozlatista. Hotový korpus vyklopte, alebo odpojte bočné strany tortovej formy a nechajte ho vychladnúť. Medzitým zmiešajte tvaroh, cukor a citrónovú kôru. Korpus potrite plnkou a dozdobte podľa chuti. Servírujte vychladené.
Tip: Ak chcete tortu ešte viac vylepšiť môžete korpus potrieť džemom, alebo ho navlhčiť kávou. Tvaroh môžete nahradiť mascarpone, ktorý je ešte lahodnejší. Povrch s ovocím môžete ešte zaliať želé. Naopak ak sa necítite na pečenie, korpus utvorte iba z navlhčených piškót alebo sušienok.