SME
Piatok, 21. február, 2020 | Meniny má Eleonóra

Pesto zo sušených paradajok

Dobré pesto nemusí byť iba zelené.

(Zdroj: Fotolia)

Pesto zo sušených paradajok
suroviny na viac porcií

  • 100 g sušených paradajok v oleji
  • hrsť vlašských orechov
  • trochu nasekanej petržlenovej vňate
  • trochu na sekaných bazalkových listov
  • 2 paradajky alebo 4 PL paradajkového pretlaku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 60 g nastrúhaného syra parmezánového typu
  • 150 ml oleja podľa chuti
  • soľ
  • 1 čili paprička alebo 1 ČL práškového čili korenia

Deň vopred namočte orechy do vody. Počas dňa je dobré vodu niekoľkokrát vymeniť. Po 24 hodinách máčania by sa mala dať šupka z orechov veľmi ľahko ošúpať. Ostanú vám krásne biele orechy. Sušené paradajky nechajte odkvapkať na sitku a vložte ich do mixéra alebo robota. Pridajte orechy, cesnak, petržlenovú vňať, bazalku, olúpané alebo vydlabané paradajky, čili papričku a syr. Rozmixujte na hustotu a konzistenciu, aká vám vyhovuje. Nakoniec primiešajte olej a dochuťte soľou. Servírujte ihneď alebo uskladnite v uzatvárateľnej nádobe v chlade.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: Do tohto pesta je vynikajúci olej slnečnicový, ale aj olivový. Ak radi experimentujete, určite použite olej zo sušených paradajok, ktorý je už mierne ochutený. Namiesto bazalky môžete siahnuť aj po tymiane alebo rozmaríne.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Trnavská univerzita je kvalitou v popredí
  2. Viete aké je študentské mesto na Slovensku?
  3. Zvažujete štúdium? A prečo nie v Prahe?
  4. Objavte najkrajšie zastávky na ceste po temperamentnej Andalúzii
  5. Slovensko potrebuje dezinFicovať
  6. SME.sk môžete teraz čítať 30 dní úplne zadarmo
  7. Ako si prepojiť auto so smartfónom?
  8. Kto bude ďalší? Hľadajte s nami Učiteľa Slovenska
  9. Potraviny išli ľuďom v núdzi, uvarili 4,7 milióna porcií jedál
  10. Strávte Veľkú noc inak. Cestujte za dobrodružstvom
  1. Trnavská univerzita je kvalitou v popredí
  2. Zvažujete štúdium? A prečo nie v Prahe?
  3. Viete aké je študentské mesto na Slovensku?
  4. Objavte najkrajšie zastávky na ceste po temperamentnej Andalúzii
  5. Slovensko potrebuje dezinFicovať
  6. Naštartuj svoju budúcnosť na EkF TUKE
  7. Ktorá farba je tá tvoja?
  8. Maturuješ a hľadáš kam na vysokú?
  9. ... viac ako vzdelanie
  10. Študuj matematiku, fyziku a informatiku v Prahe
  1. Strávte Veľkú noc inak. Cestujte za dobrodružstvom 11 166
  2. SME.sk môžete teraz čítať 30 dní úplne zadarmo 8 543
  3. Vyrábali kozmetiku, o ktorú nebol záujem. Napriek tomu prerazili 8 421
  4. Viete aký dôchodok budete mať? Radšej si ho vypočítajte 7 624
  5. Mexiko, Maldivy či Maurícius. Kam ísť za TOP exotikou v zime? 6 261
  6. Darujte od srdca pre rozum 5 453
  7. Bytová kríza. Ako na daňové priznanie? Kam investovať? 5 280
  8. SME proti extrémizmu na školách 5 121
  9. Peniaze z poistky môžete dostať rýchlejšie. Poradíme vám ako 4 847
  10. Iná tvár Turecka: Oplatí sa navštíviť Severný Cyprus? 4 805

Hlavné správy zo Sme.sk

Autorská strana Beaty Balogovej

Dva roky po: Vražda presiakla aj do nášho jazyka

Slová Brucho, volavka či paparazzovanie už nikdy nebudú znieť ako pred vraždou.

Ján a Martina.
Dobré ráno

Dobré ráno: Dva roky po vražde rozplietame mafiánsky štát

Novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu zavraždili pred dvomi rokmi.

Podcast Dobré Ráno.
Marian Kočner