SME
Piatok, 23. október, 2020 | Meniny má AlojziaKrížovkyKrížovky

Pesto zo sušených paradajok

Dobré pesto nemusí byť iba zelené.

(Zdroj: Fotolia)

Pesto zo sušených paradajok
suroviny na viac porcií

  • 100 g sušených paradajok v oleji
  • hrsť vlašských orechov
  • trochu nasekanej petržlenovej vňate
  • trochu na sekaných bazalkových listov
  • 2 paradajky alebo 4 PL paradajkového pretlaku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 60 g nastrúhaného syra parmezánového typu
  • 150 ml oleja podľa chuti
  • soľ
  • 1 čili paprička alebo 1 ČL práškového čili korenia

Deň vopred namočte orechy do vody. Počas dňa je dobré vodu niekoľkokrát vymeniť. Po 24 hodinách máčania by sa mala dať šupka z orechov veľmi ľahko ošúpať. Ostanú vám krásne biele orechy. Sušené paradajky nechajte odkvapkať na sitku a vložte ich do mixéra alebo robota. Pridajte orechy, cesnak, petržlenovú vňať, bazalku, olúpané alebo vydlabané paradajky, čili papričku a syr. Rozmixujte na hustotu a konzistenciu, aká vám vyhovuje. Nakoniec primiešajte olej a dochuťte soľou. Servírujte ihneď alebo uskladnite v uzatvárateľnej nádobe v chlade.

Skryť Vypnúť reklamu

Tip: Do tohto pesta je vynikajúci olej slnečnicový, ale aj olivový. Ak radi experimentujete, určite použite olej zo sušených paradajok, ktorý je už mierne ochutený. Namiesto bazalky môžete siahnuť aj po tymiane alebo rozmaríne.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Vitajte v postapokalyptickom svete
  2. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  3. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  4. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  5. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  6. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  7. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  8. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  9. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  10. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  1. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  2. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  3. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  4. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  5. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  6. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  7. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  8. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  9. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  10. Úprava osobného motorového vozidla
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 16 516
  2. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 15 775
  3. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 12 312
  4. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 998
  5. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 11 947
  6. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 10 768
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 175
  8. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje 9 742
  9. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 547
  10. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 450
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Františka Plamínková
Módna prehliadka Victoria's Secret.

Niekoľkominútové energetické tyčinky

Rýchla a zdravá sladkosť vám dodá energiu.

Tekvicové rizoto