SME
Streda, 27. január, 2021 | Meniny má BohušKrížovkyKrížovky

Pesto zo sušených paradajok

Dobré pesto nemusí byť iba zelené.

(Zdroj: Fotolia)

Pesto zo sušených paradajok
suroviny na viac porcií

  • 100 g sušených paradajok v oleji
  • hrsť vlašských orechov
  • trochu nasekanej petržlenovej vňate
  • trochu na sekaných bazalkových listov
  • 2 paradajky alebo 4 PL paradajkového pretlaku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 60 g nastrúhaného syra parmezánového typu
  • 150 ml oleja podľa chuti
  • soľ
  • 1 čili paprička alebo 1 ČL práškového čili korenia

Deň vopred namočte orechy do vody. Počas dňa je dobré vodu niekoľkokrát vymeniť. Po 24 hodinách máčania by sa mala dať šupka z orechov veľmi ľahko ošúpať. Ostanú vám krásne biele orechy. Sušené paradajky nechajte odkvapkať na sitku a vložte ich do mixéra alebo robota. Pridajte orechy, cesnak, petržlenovú vňať, bazalku, olúpané alebo vydlabané paradajky, čili papričku a syr. Rozmixujte na hustotu a konzistenciu, aká vám vyhovuje. Nakoniec primiešajte olej a dochuťte soľou. Servírujte ihneď alebo uskladnite v uzatvárateľnej nádobe v chlade.

Skryť Vypnúť reklamu

Tip: Do tohto pesta je vynikajúci olej slnečnicový, ale aj olivový. Ak radi experimentujete, určite použite olej zo sušených paradajok, ktorý je už mierne ochutený. Namiesto bazalky môžete siahnuť aj po tymiane alebo rozmaríne.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  2. Hygge ako životný štýl
  3. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  4. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  5. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  6. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  7. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  8. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  9. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  10. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  1. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  2. Závod zamestnáva 500 ľudí. Tatravagónka v Trebišove má 50 rokov
  3. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  4. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  5. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  6. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  7. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  8. Budovanie zelenej značky
  9. Arval Slovakia: Spoliehajú na nás firmy z kľúčových sektorov
  10. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 20 994
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 20 609
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 17 945
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 8 622
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 244
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 7 968
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 481
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 343
  9. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 215
  10. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020 6 913
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Pohľad do miestnosti vo Fakultnej nemocnici v Trnave, v ktorej sa podáva vakcína na prevenciu ochorenia COVID-19.

Nemocnice navrhujú, aby sa náhradníci prihlasovali cez portál korona.gov.

12 h
Certifikát z celoplošného skríningového testovania na ochorenie COVID-19 prebiehajúceho od 18. - 26. januára 2021.

Od dnes platia prísnejšie pravidlá.

12 h

V sobotu sa chystajú ďalšie protesty.

10 h