Šalát z pečenej zeleniny
Suroviny na 6-8 porcií
- 2 baklažány
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červená cibuľa
- 2 menšie cukety
- 200-300 g cherry paradajok
- 1 PL balzamikového octu
- 1 PL provensálskeho korenia alebo byliniek
- Nasekaná čerstvá bazalka
- 1 – 2 červené papriky
- Kozí syr
- Soľ, mleté čierne korenie
- 1 čili paprička
- Olivový olej
Zeleninu očistite a rozkrájajte podľa chuti na kocky alebo pásy. Naukladajte ju do zapekacej misy. Cesnak prelisujte a zmiešajte s niekoľkými lyžicami olivového oleja. Zeleninu pokvapkajte týmto olejom, osoľte a okoreňte. Dajte piecť do vyhriatej rúry alebo pod gril. Keď zelenina zmäkne, premiešajte ju s bylinkami, provesálskym korením, nadrobno nasekanou čili papričkou, balzamikovým octom a namrveným kozím syrom. Servírujte ako za tepla tak za studena iba tak alebo doplnené o čerstvé pečivo.
Tip: Počas grilovacej sezóny môžete zeleninu ugrilovať vcelku vo vonkajšom grile a pripraviť z nej šalát až dodatočne.