Rebarborovo-egrešový mrežovník

Mriežkovaný koláč z krehkého cesta je neodolateľný s akoukoľvek náplňou. Skúste rebarboru a egreše!

(Zdroj: Fotolia)
suroviny na 6 - 8 porcií

Na cesto:

  • 300 g hladkej múky
  • 250 g masla
  • 90 g kryštálového cukru
  • 1 vajíčko
  • štipka soli

Na plnku:

  • 400 g rebarbory
  • 400 g egrešov
  • 100 g kryštálového cukru
  • 50 g práškového cukru

Voliteľné:

  • nasekané orechy
  • mletá škorica

Rebarboru ošúpte a odstráňte aj žilky. Nakrájajte ju na malé asi 1 - 2 cm kocky, vložte ich do hrnca, zasypte kryštálovým cukrom a dolejte trochou vody. Prikryté krátko poduste a nechajte vychladnúť. Medzitým pripravte krehké cesto zmiešaním všetkých surovín. Na pomúčenej doske ho vyvaľkajte na väčší kruh. Opatrne ho preneste do formy, prstami dotvarujte okraje, zvyšok cesta z okrajov zrežte a dno popichajte vidličkou. Rebarboru rozmiestnite na korpus, pridajte egreše a povrch poprášte práškovým cukrom. Podľa chuti môžete pridať i orechy alebo mletú škoricu. Z orezaných zvyškov cesta vyvaľkajte plát a z neho narežte pásy na vrchnú mriežku. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 25 - 30 minút do zlatohneda.

Tip: Ak chcete, aby bol koláč na povrchu lesklý, pred upečením ho potrite rozšľahaným vajíčkom. Namiesto egrešov môžete použiť i jahody, ktoré tiež patria medzi prvé ovocie a k rebarbore sa náramne chuťovo hodia.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  3. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  6. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  7. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  8. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  9. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať
  10. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  1. Detské zúbky sú veda
  2. Štartujú jesenné módne dni v Poluse
  3. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  7. AAA AUTO za päť rokov predalo 320 tisíc vozidiel
  8. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  9. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  1. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku 14 318
  2. Rastie nám pokrivená generácia? 10 366
  3. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 7 508
  4. Intímna hygiena – celoročná záležitosť 2 902
  5. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 2 209
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji 1 584
  7. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba 1 379
  8. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 336
  9. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 1 221
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky 713

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Čo všetko sa stalo, aby zo Sagana bola superstar

Začínal na sestrinom bicykli.

ŠPORT

Peter Sagan: Superstar made in Slovakia

Začínal na sestrinom bicykli, dnes zarába šesť miliónov ročne.

Neprehliadnite tiež

Návrhári o ekológii v móde: Je trvalá udržateľnosť budúcnosťou?

Desať známych mien slovenskej módy prezradilo, čo si myslia o ekologickom módnom biznise.

Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

V najnovšom čísle nájdete rozhovor s terapeutkou Katarínou Sipos o tom, ako rodičia vplývajú na správanie a zmýšľanie svojich detí.

Päť tipov na rýchle recepty s maslovou tekvicou

Tekvica je symbolom jesene. Jej využitie v kuchyni môže byť naozaj pestré.