SME
Pondelok, 25. január, 2021 | Meniny má GejzaKrížovkyKrížovky

Jahodovo-rebarborové trifle

Vyskúšate poschodový dezert s ovocím, tvarohom a piškótovým korpusom. Čím viac vrstiev, tým lepšie.

(Zdroj: Profimedia)

Jahodovo-rebarborové trifle
suroviny na 6 porcií

Na kompót:

  • 400 g rebarbory
  • 300 g jahôd
  • 200 ml vody
  • 1 - 2 PL citrónovej šťavy
  • 2 PL jahodového sirupu alebo likéru
  • 4 PL cukru
  • 1 PL kukuričného škrobu

Na tvarohový krém:

  • Šťava a kôra z jednej limety
  • 2 PL nasekanej medovky alebo mäty
  • 500 g jemného tvarohu
  • 5 PL práškového cukru
  • 200 g šľahačkovej smotany
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 balíček stužovača

Navyše:

  • 300 - 400 g vopred upečeného piškótového korpusu
  • Čaj, káva alebo likér na namáčanie

Rebarboru dôkladne očistite a rozkrájajte asi na 1 cm kocky. Vložte ich do hrnca spolu s cukrom, polovicou vody, citrónovou šťavou, sirupom a duste asi 8 minút. Pridajte umyté jahody, krátko poduste a nakoniec zahustite so škrobom rozmiešaným vo zvyšku vody. Šľahačkovú smotanu vyšľahajte s vanilínovým cukrom a stužovačom do tuha. Všetky ostatné suroviny na krém zmiešajte a nakoniec do neho zapracujte šľahačku. Piškótový korpus rozkrájajte alebo nalámte na menšie časti. Do zvolenej nádoby vrstvite suchý alebo podľa chuti navlhčený korpus, ovocie a krém. Opakovaním vytvorte niekoľko poschodí. Pred servírovaním dozdobte jahodou alebo lístkami mäty.

Skryť Vypnúť reklamu

Tip: Namiesto upečeného piškótového korpusu môžete použiť kúpené piškóty alebo sušienky, alebo dokonca nalámaný snehový korpus, či snehové pusinky upečené zo zvyšných bielkov. Pre zložité servírovanie môžete namiesto jednej veľkej misy, naplniť niekoľko malých misiek.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  2. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  3. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  4. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  5. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  6. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  7. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  8. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  9. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  10. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  1. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  2. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  3. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  4. Operatívny lízing zmierni dopady krízy na váš biznis
  5. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  6. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  7. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  8. Hygge ako životný štýl
  9. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  10. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 41 626
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 32 780
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 14 739
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 9 266
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 853
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 8 772
  7. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 317
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 267
  9. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 145
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 010
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Odberné miesto na covid.

PCR testy na Slovensku odhalili viac ako 237-tisíc nakazených koronavírusom. Pandémia Covid-19 si vyžiadala viac ako štyritisíc obetí. Na Slovensku prebieha plošné testovanie.

6 h
Zľava: Jozef Brhel, Milan Fiľo, Jaroslav Haščák a Juraj Široký.

Skupina najbohatších Slovákov má vyššie ambície ako kaviareň či reštauráciu.

23 h
Dočasný prezident Policajného zboru SR Peter Kovařík.

Vo výbere sú už len Kovařík a Hamran.

3 h

Neprehliadnite tiež

Zuzana Guzmická

Guzmická hovorí o tom, čo robiť, keď dieťa nechce spať.

24. jan

Lahodne jemné, voňavé, sladké a zároveň chladivo osviežujúce. Také je tiramisu...

18. aug
Amanda Gormanová

Jej knihy sú vypredané.

22. jan