Jahodovo-rebarborové trifle

Vyskúšate poschodový dezert s ovocím, tvarohom a piškótovým korpusom. Čím viac vrstiev, tým lepšie.

(Zdroj: Profimedia)

Jahodovo-rebarborové trifle
suroviny na 6 porcií

Na kompót:

  • 400 g rebarbory
  • 300 g jahôd
  • 200 ml vody
  • 1 - 2 PL citrónovej šťavy
  • 2 PL jahodového sirupu alebo likéru
  • 4 PL cukru
  • 1 PL kukuričného škrobu

Na tvarohový krém:

  • Šťava a kôra z jednej limety
  • 2 PL nasekanej medovky alebo mäty
  • 500 g jemného tvarohu
  • 5 PL práškového cukru
  • 200 g šľahačkovej smotany
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 balíček stužovača

Navyše:

  • 300 - 400 g vopred upečeného piškótového korpusu
  • Čaj, káva alebo likér na namáčanie

Rebarboru dôkladne očistite a rozkrájajte asi na 1 cm kocky. Vložte ich do hrnca spolu s cukrom, polovicou vody, citrónovou šťavou, sirupom a duste asi 8 minút. Pridajte umyté jahody, krátko poduste a nakoniec zahustite so škrobom rozmiešaným vo zvyšku vody. Šľahačkovú smotanu vyšľahajte s vanilínovým cukrom a stužovačom do tuha. Všetky ostatné suroviny na krém zmiešajte a nakoniec do neho zapracujte šľahačku. Piškótový korpus rozkrájajte alebo nalámte na menšie časti. Do zvolenej nádoby vrstvite suchý alebo podľa chuti navlhčený korpus, ovocie a krém. Opakovaním vytvorte niekoľko poschodí. Pred servírovaním dozdobte jahodou alebo lístkami mäty.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: Namiesto upečeného piškótového korpusu môžete použiť kúpené piškóty alebo sušienky, alebo dokonca nalámaný snehový korpus, či snehové pusinky upečené zo zvyšných bielkov. Pre zložité servírovanie môžete namiesto jednej veľkej misy, naplniť niekoľko malých misiek.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  2. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  4. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  5. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  6. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  7. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  8. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  9. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  10. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 31 812
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 21 357
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 21 311
  4. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 10 856
  5. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 8 098
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 6 765
  7. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 4 545
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 663
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 2 819
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 181

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Sagan vie, že vyhrá. Len musím prísť do Paríža, hovorí

Slovák má na čele bodovacej súťaže už prakticky nedostižný náskok.

Neprehliadnite tiež

Zuzana Smatanová: Pred koncertami v sebe občas musím zobudiť extroverta

Speváčka po rokoch príprav vydala nový album.

Začnem od zajtra: Čo robiť, keď chýba motivácia k pohybu

Dobrý pocit zo športu dosiahnete ľahšie, ako si myslíte.

Keď varí muž: Streetfood na mastnom papieri je hit. Právom?

Cez týždeň jedzte, čo chcete, ale v sobotu si uvarte zložité jedlo.