Reďkovkovo-žeruchový dip
Suroviny na 4 porcie
- 200 g kyslej smotany
- 40 g bieleho jogurtu
- 1 – 2 strúčky cesnaku
- 2 hrste žeruchy
- 1 PL citrónovej šťavy
- 80 g jemného tvarohu
- 200 g reďkoviek
- 1 ČL horčice
- soľ, mleté čierne korenie
Reďkovky poumývajte, osušte a nakrájajte na malé kocky, žeruchu nasekajte alebo nastrihajte. Zmiešajte smotanu, tvaroh a jogurt. Pridajte horčicu a prelisovaný cesnak. Nakoniec reďkovku a žeruchu. Dochuťte citrónovou šťavou, soľou a korením. Servírujte k pečeným zemiakom alebo k fašírkam.
Tip: Cesnak sa chuťovo dobre vyníma. Ak sa bojíte silnej arómy, siahnite po zelenom medveďom cesnaku alebo po pažítke.