SME
Nedeľa, 21. apríl , 2019

Bravčovo-špenátová roláda na cesnaku a bylinkách

Lahodné a voňavé pečené mäsko s ešte lákavejšou náplňou. Veď roláda nemusí byť iba sladká.

(Zdroj: Isifa)

Bravčovo-špenátová roláda na cesnaku a bylinkách
Suroviny na 6 - 8 porcií

  • 1 kg vykosteného bravčového karé
  • 1 cibuľa
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 3 PL oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá sladká paprika
  • sušené bylinky (rozmarín, tymian, majorán, bazalka...)

Na plnku:

  • 450 g vrecko mrazeného špenátu
  • čerstvé špenátové listy
  • 2 PL oleja
  • 1 vajíčko
  • 150 g salámy, šunky alebo klobásy
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • muškátový oriešok
  • soľ, mleté čierne korenie

Rozmrazený špenát nechajte dôkladne odkvapkať. Vodu z neho si môžete nechať na podlievanie mäsa. Na panvici rozohrejte 2 PL oleja a do sklovita na ňom opražte nakrájanú cibuľu. Pridajte na kocky pokrájané údeniny, krátko opečte a pridajte špenát. Varte, kým sa neodparí všetka tekutina. Dochuťte prelisovaným cesnakom, muškátovým orieškom, soľou a korením, a nechajte vychladnúť. Nakoniec do chladného špenátu rozmiešajte vajíčko. Umyté a osušené mäso rozkrojte na plát, môžete ho veľmi jemne naklepať. Z jednej strany začnite rozotierať špenátovú plnku. Na ňu naukladajte čerstvé špenátové listy a postupne zrolujte. Rolku môžete poistiť ihlami alebo špagátikom. Cibuľu a cesnak nakrájajte a položte ich do stredu pekáča. Povrch rolky potrite olejom, osoľte, okoreňte a posypte sušenými bylinkami. Umiestnite ju do stredu pekáča na cibuľu a cesnak, podlejte špenátovou vodou a vložte do predhriatej rúry. Pečte pri teplote 180 stupňov, najskôr prikryté asi 30 minút a potom odokryté dozlatista. Servírujte s varenými alebo pečenými zemiakmi.

Tip: Karé si môžete rozkrájať na plátky alebo použiť kuracie a morčacie prsné rezne a naplniť ich trochou špenátovej plnky a štvrtinkou vareného vajíčka. Po zavinutí zviazať a upiecť samostatné porcie malých roládok.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  2. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť
  3. Pre učiteľov je dôležité, aby sa navzájom inšpirovali
  4. Až vďaka chorobe objavila svoj talent
  5. Vie sa vaša pokladnica spojiť s finančnou správou?
  6. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie
  7. Jozef Miloslav Hurban sa dostal do vesmíru
  8. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori
  9. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým?
  10. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča
  1. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  2. Bim Challenge 2019
  3. Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov
  4. Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur
  5. Grilovacia sezóna je zahájená!
  6. Moderné bývanie v Žiline v 30-tych rokoch 20. storočia
  7. Čerpačky OMV na Slovensku majú dvere otvorené aj počas sviatkov
  8. Funkce pro Slovensko: navigace na čísla popisná i bez ulic! Mio
  9. Projekt CEC spojil študentov ekonomických univerzít troch štátov
  10. Kúzlo pravidelného investovania
  1. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019 17 447
  2. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori 13 631
  3. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť 8 838
  4. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča 8 751
  5. Čo upiecť na Veľkú noc? 5 skvelých dezertov Adriany Polákovej 6 860
  6. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie 5 284
  7. Vie sa vaša pokladnica spojiť s finančnou správou? 4 401
  8. Pre učiteľov je dôležité, aby sa navzájom inšpirovali 3 588
  9. Až vďaka chorobe objavila svoj talent 3 324
  10. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým? 3 190

Hlavné správy zo Sme.sk

Pri Poslednej večeri urobil Leonardo da Vinci fatálnu chybu

O omyle, ktorého sa dopustil maliar, sa hovorí málo.

Poradkyne pomáhajú ženám v rôznych situáciách. Hľadajú im núdzové ubytovanie, no niekedy ich stačí len vypočuť.
Peter Sagan.
Producent a režisér Michal Kollár nakrútil film Červený kapitán, ktorý po rokoch zlomil divácky rekord

Neprehliadnite tiež

Zuby budúcnosti: Ako pomôžu moderné technológie v starostlivosti o chrup?

Ústna hygiena sa vďaka moderným technológiám mení a zjednodušuje.

Naučte sa vyberať správny mejkap, raz a navždy

Záleží na tom, aké produkty si nanášame na tvár.

Selma Blair

Zrkadlenie vo vzťahu: Po rokoch sa meníme na svojich partnerov

Veda vysvetľuje, prečo sa na seba ľudia v páre podobajú.

Ilustračné foto.