Hráškovo-špenátová polievka

Túto osviežujúcu polievku môžete servírovať ako za tepla, tak za studena. Na dnešný deň je pre svoju farbu ako stvorená.

(Zdroj: Isifa)

Hráškovo-špenátová polievka
Suroviny na 4 porcie

  • 2 jarné cibuľky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 PL olivového oleja
  • 500 ml vývaru
  • 400 g mrazeného hrášku
  • 300 g čerstvých špenátových listov
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • soľ, mleté čierne korenie

Na ozdobenie podľa chuti:

  • opražená slanina
  • krutóny
  • varené alebo smažené prepeličie vajíčka
  • nasekané lístky mäty

Rozohrejte olej a pridajte naň nasekanú cibuľu a cesnak. Krátko opražte, aby pustili vôňu a zalejte vývarom. Priveďte do varu a pridajte rozmrazený hrášok. Varte tri až päť minút, pridajte umyté špenátové listy a povarte ďalšie 3 - 4 minúty. Dosoľte a okoreňte. Polievku rozmixujte ponorným mixérom a nakoniec ju prevarte so smotanou. Po odstavení servírujte teplú alebo aj studenú. Dozdobte podľa chuti a fantázie.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: Ak sa vám zdá polievka riedka, zahustite ju nastrúhaným uvareným zemiakom. Ak nechcete použiť šľahačkovú smotanu, siahnite po kyslej smotane, ktorú môžete rozmiešať s citrónovou šťavou. Svieža kyselkavá chuť vynikne a nemusíte sa báť zrazenia. Špenát môžete nahradiť korenistejšou rukolou.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  4. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  5. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  6. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  7. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  8. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  9. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  10. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 31 812
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 21 357
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 21 311
  4. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 10 856
  5. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 8 098
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 6 765
  7. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 4 545
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 663
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 2 819
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 181

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Sagan vie, že vyhrá. Len musím prísť do Paríža, hovorí

Slovák má na čele bodovacej súťaže už prakticky nedostižný náskok.

Neprehliadnite tiež

Zuzana Smatanová: Pred koncertami v sebe občas musím zobudiť extroverta

Speváčka po rokoch príprav vydala nový album.

Začnem od zajtra: Čo robiť, keď chýba motivácia k pohybu

Dobrý pocit zo športu dosiahnete ľahšie, ako si myslíte.

Keď varí muž: Streetfood na mastnom papieri je hit. Právom?

Cez týždeň jedzte, čo chcete, ale v sobotu si uvarte zložité jedlo.