Cupcake vo vaječnej škrupinke

Piškótové cesto nielen dobre chutí, ale i dlho vydrží. Pripravte svojim maškrtníkom neobyčajné mafiny a cupcake.

(Zdroj: Isifa)

Cupcake vo vaječnej škrupinke
Suroviny na viac porcií

  • 120 g masla
  • 100 g mlieka
  • 120 g hladkej múky
  • 50 g kokosu alebo orieškov
  • 1/2 ČL jedlej sódy
  • 1/4 ČL prášku do pečiva
  • 2 vajíčka
  • 50 g kryštálového cukru
  • vaječné škrupinky alebo papierové košíčky

Vaječné škrupinky vydezinfikujte vriacou vodou a nechajte vysušiť. V hrnci rozpustite maslo. Po odstavení doň vmiešajte mlieko. Múku zmiešajte s kokosom, sódou a práškom do pečiva. Vajíčka vyšľahajte s cukrom do penista. Do vaječnej zmesi striedavo primiešavajte tekutú a sypkú zmes. Rúru predhrejte na 170 stupňov. Hotové cesto po lyžičkách alebo s pomocou cukrárenského vrecka naplňte do trištvrte škrupiniek alebo papierových košíčkov umiestnených vo forme na mafiny. Škrupinky môžete vo forme zafixovať alobalom alebo papierom na pečenie, aby sa neprevrátili. Pečte asi 15 - 20 minút. Servírujte iba tak alebo s ovocným kokteilom či dozdobené krémom.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: Ak sa rozhodnete umocniť ešte viac kokos v ceste, obyčajné mlieko nahraďte kokosovým. Škrupinky nenapĺňajte príliš, aby vám z nich pri pečení cesto neušlo. Ak sa tak stane, upečené vytečené cesto zrežte, škrupinku odstráňte a servírujte upečené piškótové vajíčka.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  4. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  5. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  6. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  7. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  8. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  9. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  10. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 31 812
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 21 357
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 21 311
  4. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 10 856
  5. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 8 098
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 6 765
  7. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 4 545
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 663
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 2 819
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 181

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Sagan vie, že vyhrá. Len musím prísť do Paríža, hovorí

Slovák má na čele bodovacej súťaže už prakticky nedostižný náskok.

Neprehliadnite tiež

Zuzana Smatanová: Pred koncertami v sebe občas musím zobudiť extroverta

Speváčka po rokoch príprav vydala nový album.

Začnem od zajtra: Čo robiť, keď chýba motivácia k pohybu

Dobrý pocit zo športu dosiahnete ľahšie, ako si myslíte.

Keď varí muž: Streetfood na mastnom papieri je hit. Právom?

Cez týždeň jedzte, čo chcete, ale v sobotu si uvarte zložité jedlo.