SME
Streda, 28. júl, 2021 | Meniny má KrištofKrížovkyKrížovky

Pečené jahňacie stehno so zeleninou

Tento rok žiadne varené údené mäso a obložené misy. Očarte návštevu sviatočným obedom!

(Zdroj: Isifa)

Pečené jahňacie stehno so zeleninou
Suroviny na 4 porcie

  • 700 - 800 g jahňacie stehno
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml suchého bieleho vína
  • 400 ml mäsového vývaru
  • 300 g nových zemiakov
  • 300 g baby karotky
  • 250 g zelených fazuľových strúčikov
  • čerstvé bylinky
  • olivový olej
  • soľ, mletí čierne korenie
  • čili korenie

Mäso umyte a osušte. Lístky z vetvičiek rozmarínu pohybom prstov odtrhnite a nasekajte spolu s cesnakom. Zmiešajte v miske asi s piatimi lyžicami oleja, soľou a čiernym korením. Marinádu vmasírujte do mäsa. Prikryté alebo zabalené v potravinárskej fólii ho nechajte cez noc v chladničke. Rúru predhrejte na 160 stupňov. Mäso môžete pred pečením sprudka opiecť na panvici, aby sa zatiahlo. Preložte ho do pekáča, pridajte k nemu vetvičky rozmarínu, z ktorých ste predtým použili lístky, podlejte ho vínom a časťou vývaru a pečte prikryté asi 1,5 - 2 hodiny. Postupne podlievajte vývarom. Kým sa mäso pečie, očistite všetku zeleninu, väčšie kusy zemiakov rozkrájajte na polovice. Asi 40 minút pred koncom pečenia pridajte k mäsu zeleninu, posypte ju soľou a čili korením. Pred koncom, keď je mäso mäkké, zvýšte teplotu na 200 stupňov a povrch už bez pokrievky zapečte do zlatohneda. Servírujte dozdobené bylinkami.

Skryť Vypnúť reklamu

Tip: Jedlo je pestré a chuťovo bohaté, ale aj tak ho môžete doplniť o zvlášť varenú omáčku alebo dresing.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Najzelenšie nákupné centrum na Slovensku otvorí druhú etapu
  2. Túto bagetu jedia Slováci už 24 rokov. Čo nám chutí najviac?
  3. M. Šmigura: Pozeráme sa smerom na Varšavu
  4. Nová sála i námestie. Trnavské Mýto sa stane novým centrom
  5. Kravy jedia srvátku. Výrobky vďaka tomu nemajú konkurenciu
  6. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky
  7. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
  8. Čítajte SME.sk odomknuté a bez reklamy
  9. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach?
  10. Lenivý brunch s Muchom
  1. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
  2. Keď ekológia spája
  3. Wüstenrot predstavuje novú stratégiu pre slovenský trh
  4. Na zmenu zdravotnej poisťovne vám po novom stačia 3 minúty
  5. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  6. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky
  7. Čítajte SME.sk odomknuté a bez reklamy
  8. Slovník investora 07: Bitcoin a jeho úloha v portfóliu investora
  9. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach?
  10. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  1. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti 10 820
  2. Prečo by ste si nemali odoprieť balenú bagetu? 5 628
  3. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte 4 718
  4. Slovenské čučoriedky? Nemusíte ísť do lesa, kúpite ich v reťazci 4 200
  5. Investovať do akcií a ETF v malom sa teraz dá výhodnejšie 3 981
  6. Od Česka až po Jadran 3 972
  7. Ako sa nepripraviť o zákazníkov bez hotovosti 3 152
  8. Nová sála i námestie. Trnavské Mýto sa stane novým centrom 2 959
  9. Nikto im nezatlieska. Koľko medailí získajú Slováci v Tokiu? 2 933
  10. Sudoku na leto: Nenechajte sivé bunky zaháľať ani cez prázdniny 2 202
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Do kaviarne Towers nevidno.

Obvinenie opisuje manipulácie, ale nie systém, o ktorom hovorí Fico.


10 h
Zuzana Rehák Štefečeková na LOH Tokio 2020 / 2021.

Sledujte online letnú olympiádu.


Sportnet a 1 ďalší 7 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Za kyberšikanu hrozí až šesť rokov.


a 1 ďalší 8 h

Neprehliadnite tiež

Nadmerná prívetivosť môže brániť pokroku v živote.


14 h
Michaela Žureková

Odhalené političky platia vyššiu daň ako muži.


18 h

Podcast Medzi nami o vplyve sebalásky na sex a vzťahy.


a 1 ďalší 22 h